TOML6540V

20.09.2014 toimunud Mohni retkel osales 15 kanget merekaru.

Ilmataat oli pannud korraldajad tuuleolude tõttu keerulisse olukorda. Tuult oli napilt 2-6 m/s ja puhus lõunast, maatuul. Ajaliselt oli tuuleprognoos ainult kuni kella 17:00, siis 0 m/s. Ilm oli ilus 20 C, päike paistis ja vesi oli veel soe 17-18 C.

Sõltumata keerulistele oludele retk toimus, kuid seekord lühendatud distantsil Viinistu-Mohni-Viinistu.

Osalejad olid tahtmist täis ja laupäeval kell 11:30 oli start Viinistu sadamast. Sõit saarele laabus mõnusalt tagant tuulega. Veidi keeruline oli, aga hakkama said kõik. TOML6489VSaarel vaatamisväärsused nähtud ja varustust testituna oli kõigil kibekiire tagasi saamisega. Teades, et võitjat ootab ka üllatusauhind olid osalejad tahtmist täis.

Sõbralik start Mohnilt kell 13:20 andis hea impulsi kiirelt mandrile saamiseks. Tagasi vastu tuult sõita ei olnudki nii kerge, kui algselt arvata võis. Mõnelegi võistlejale osutus tagasisõit ajaliselt 2 kuni 4 korda pikemaks võrreldes saarele sõiduga. Õige suuna valik ja parem tuule tunnetus sikk sakke tehes andis eelise osavamatele.  Saarelt mandrile võistluse paremusjärjestus oli:

TOML7065VMehed – 1. Kalev Allikveer (svert), 2. Anti Puusepp (svert), 3. Tõnis Kask (svert)

Naised – 1. Lii Vilms (slaalom), 2. Triin Toming (slaalom), 3. Anneli Mägi (slaalom)

Väsitava tagasisõidu järgselt kosutati jõuvarusid söögiga Viinistu restoranis.

Peale asjade pakkimist liiguti Eru Surf Team staapi saunas leili võtma ja tünnisauna lõõgastuma.

Täname osalejaid ja koostööpartnereid.

Koostööpartnereid:

Viinistu, Palmse Mehaanikakoda, Käsmu Vabatahtlik Merepääste.

Fotograaf Toomas Hendrikson
FOTOD retkest:
http://foto.mhv.ee/#/Surf/Mohni%20Retk%202014/

Eru Surf Team,
Argo Servet

TOML7099V