20.–25. oktoober peeti purjelaua RS:X klassi juunioride maailmameistrivõistlused Floridas, Clearwater jahtklubis.

Noorte MM toimus esmakordselt USA-s. “Purjelaud on Olümpiasport olnud kolmkümmend aastat ja ülemaailmne noorte konkurets pole kunagi olnud nii tugev. ütles Jerome Samson, Ameerika Ühendriikide Purjelaualiidu president.

2014 MM-le pääses osalema 54 poissi ja 28 tüdrukut, kokku 82 noorsportlast 20-st riigist. Eestlasi esindas ülikõrges konkurentsis Eesti meistrivõistluste parim tüdruk Keit Järve (SoloSailing/Sailracing Academy NYCS).

Võistlusnädal algas rahulikes tingimustes, tuul puhus tugevusega 3-4m/s, mis võistlejatele polnud üldse kerge. Vaikse tuulega liigutakse keerulises pumpamise tehnikas, mis paneb proovile võistlejate psühholoogilise vastupidavuse. Esimesel päeval lisandus närvilisus, mistõttu tuli palju valestarte ning katkestamisi. Nii mõnigi tiitlipretendent kõrbes või lõpetas esimesed sõidud tavapärasest oluliselt kehvemal positsioonil. Kuid tuul tõusis iga päevaga, kokku tehti 13 sõitu ja parandamisvõimalused olid kõigile olemas. Nädala teine pool toimusid kõik sõidud juba glisseerivates tingimustes.

Noorte maailmameistriteks krooniti poolakas Radoslaw Furmanski ja tüdrukutest inglane Emma Wilson. Keit Järve saavutas igati tubli 22 tulemuse, kohad sõitudes (19, OCS, 18, 21, 21, 22, 24, 20, 7, 25, 20, 22, 12). Üheksandas sõidus üllatas Keit fantastilise 7-nda tulemusega.

Tulemused – naised, mehed.
Võistluse kodulehekülg

D4B_5948

Keit Järve – foto RS:X klass