Eesti RS:X tiim

Eesti RS:X tiim

Aasta viimane võistlus, New Year’s Race – Bay of Cadiz, peeti 27-31 dets. Hispaanias, El Puerto de Santa Maria’s. Talvise purjelaua treeninglaagri raames osales võistlusel ka kaheksa liikmeline Eesti RS:X klassi tiim.

Võistlus oli väga pingeline, ilmatingimused jahedad ja tuuleolud võistlusnädalal väga muutlikud – oli nii tuulevaikust kui tormituuli.

Ingrid Puusta, foto autor Jaime de Pablos

Ingrid Puusta, foto autor Jaime de Pablos

Kõige paremini kohanes muutlike oludega Ingrid Puusta (NYCS), kes väga stabiilse seeria, sealhulgas nelja sõiduvõiduga, tuli uusaastaregati võitjaks naiste arvestuses. Betti Vainküla (TPLK/Team Extreme) saavutas 8-nda koha. Brigita Viilop (TPLK) lõpetas 10. kohal ja Triine Elisa Allik (TPLK) sai oma esimesel RS:X võistlusel 12-nda koha. Naiste arvestuses osales kokku 13 võistlejat.

Meeste arvestuses võitis Oleksander Tugaryev Ukrainast. Parim eestlane oli Johannes Ahun (NYCS), kokkuvõttes 5. koht. Esimest aastat meeste konkurentsis võistlev Rainer Kasekivi (TPLK) saavutas tubli 9-nda koha. Meeste konkurentsis osales 14 võistlejat.

Marcus Pertelson, foto autor Jaime de Pablos

Marcus Pertelson, foto autor Jaime de Pablos

Noorte arvestuses domineerisid hispaanlased, võitis Angel Granda Roque. Meie parim oli Tallinna Purjelauakooli kasvandik Marcus Pertelson, kes vahepeal asus isegi kolmandal positsioonil, kuid mõne talle ebasobiva vaikse tuule sõiduga lõpetas kokkuvõttes 7-ndal kohal. Rasmus Pertelson (TPLK), kes samuti osales oma esimesel RS:X klassi võistlusel, lõpetas väga tublil 12-ndal kohal. Brigita Viilop oli noorte arvestuses 18-s ja Triine Elisa Alling 20-s. Kokku osales võistlusel 23 noort surfarit.

Tulemused: RS:X naised, RS:X mehed, RS:X noored.

Võistluse leht: http://nyrace.blogspot.com.es/

Fotod – autor Jaime de Pablos

Võistluse FB

Ingrid Puusta on the road to Rio 2016 FB

Team Extreme FB grupp