Talisurfi Eesti meistrivõistluste kursisõidu etapp peeti pühapäeval Võrtsjärvel.

Võrtsjärve jääolud on hetkel Eesti parimad. Jää on paks (30cm kuni 1m), ühtlaselt sile ja pragudeta. Tuul oli oodatust nõrgem, kuid võistluseks täiesti piisav. Häid võistlustingimusi ja meistritiitlit oli jahtima saabunud 15 parimat talisurfarit, kelle seas ka üks välisvõistleja Soomest.

Kalev Allikveer

Kalev Allikveer, EMV kursisõidus 1.koht

Lehar Jürimäe, kursisõidu 2.koht.

Lehar Jürimäe, EMV kursisõidus 2.koht

Pealtnäha tundus kõik lihtne, võta kelk, suurim lubatud puri ja kihuta, kuid tegemist on tehnikaspordiga. Siin on lisaks purjetamisoskustele määrav õige varustuse valik. Uisukelk või suusakelk, nende seaded, uiskude pikkused ja paksused, matejalid, kõik on tähtis, suuskade puhul ka määre. Ehk et vastavalt oludele toovad edu vägagi erinevad tehnilised lahendused, nuputamist jagus.

Enne lõunat peeti kuus sõitu. Peale pausi lisandus pisut pehmemal ehk suusale sobival jääl veel kaks sõitu, kokku 8 sõitu. Kuue sõiduvõiduga võitis etapi ülikogenud Kalev Allikveer (SK Puri). Teise koha saavutas Lehar Jürimäe (Aloha), kellele järgnes Esa Harjula Soomest.

Kursisõidu etapi tulemused.
Pildid – autor Ain Härmson
Pidid – autor Maarja Liis Täht

IMG_0068_Esa_Harjula

Esa Harjula, EMV kursisõidus 3.koht

Talisurfi kursisõidu etappi toetasid Eesti Purjelaualiit, Extreme Sport, Teamvosa ja Bacardi.

Eesti meistrivõistlusi juhib kahe etapi järel Lehar Jürimäe, teisel kohal asub Kalev Allikveer ja kolmas on Kristjan Rotenberg (Aloha). Kuna vahed on väikesed siis Eesti meistritiitli saaja otsustab kiirussõidu etapp, mis kestab läbi talvehooaja ja lõpeb koos jää minekuga.

EMV koondtulemused (2 etappi).