ervin-cadizis-20090705 Martin Ervin (EST 202) võitis Cadizis Formula juunioride ja seenioride MM-i soojenduseks peetud Andalucia Cup-nimelise 2-päevase võistluse. John Kaju oli kõikides sõitudes esikolmikus. Head tulemused näitavad eestlaste tugevat taset, kuna võistlustel on kohal väga palju häid sõitjaid – kokku oli stardis 52 võistlejat. MM stardid algavad täna.
Martini ja Johni endi kommentaarid kohapealt (Jaanus Ree vahendusel):

Martin:  Andalucia Cupi sõidud läksid täna normaalselt,  nagu eilegi. “Gaasi” niipalju ei vajutanud, lasin veidike lõdvemalt, et hoida ennast MM-i jaoks.  Eile oli enesetunne parem. Läksin vee peale teadmisega , et varustust /olusi proovida pole vaja.  Teadsin, et kõik on hästi.

Start 1. Startisin pin-endist (stardiliini poi-poolne ots) – läks hästi. Kuigi start oli hea, tundus et raja parempoolses osas sõites oli võimalik konkurente võita. Läksin siiski vasakule ja üleval, esimeses vastutuule märgis olin teine. Allatuule poi võtsin aga juba esimesena.

Start 2. Proovisin startida vasakul halsil. Ei olnud kõige parem start, kuid kuna raja parempoolses osas olid paremad tingimused, siis olin esimeses märgis juba pikalt esimene.

Start 3: Viimast sõitu ei sõitnud, et jõudu MM-i jaoks säästa. Tulemused lubasid Andalucia Cupi võitu ka ilma merele minekuta.

John: Start 1. Startisin liini keskelt. Esimese krüssu võtsin Martini järgi vasakule poole rada, kus kaotasin võrreldes paremal pool rada sõitnud konkurentidega.  Esimeses ülemises märgis olin 8-s. Allatuules võtsin paar kohta tagasi. Teine ring läksin paremale poole rada ning võitsin niipalju, et krüssu lõpuks olin kolmas. Sellel kohal ka sõidu lõpetasin.

Start 2 : Startisin Martiniga koos vasakul halsil ning lasin 10km ülekrüssu(märkus Martinilt vahele- 12km) .  Üleval märgis olin 3.-s, Xavieri järel. Allatuult tulin Xavieri ja Fernandoga koos. Kuid kuna tuul oli tõusnud, 10 meetrini sekundis, otsustasin samuti jõudu säästa ning tulin kaldale. Vaatamata tugevale tuulele oli üllatavalt mugav sõita. Trimm oli päris hästi paigas.

Cadizi võistluste koduleht on Club Valdelagrana, uudiseid saab jälgida ka Formulaklassi rahvusvaheliselt lehelt.