Nädalavahetusel peeti Leedus, Klaipeda lähedal Svenceles purjelaua Formula klassi Euroopa karikavõistluste etapp, mis oli ühtlasi ka NeilPryde Balti karikasarja etapp klassidele Formula, Techno 293, Raceboard ja Formula Kite.

Võistlustele oli saabunud üle 80 sportlase Balti riikidest, Poolast ja Venemaalt. Kolme võistluspäeva jooksul valitsesid vägagi erinevad tingimused. Tuuletugevus kõikus 7 – 15 m/s, mistõttu tuli kasutada kogu klassi reeglitega lubatud varustuse paketti – vaiksemates oludes vastavalt suuri ja tugevamates väiksemaid purjesid. Hea tulemus sõltus paljuski sobiva komplekti valikust ning seadistuse oskusest.

Formula ja lohe klassis peeti 10 sõitu, Techno 293 klassis 8 ja Raceboard klassis 12 sõitu.

Formula klassi üldarvestuse teine koht - John Kaju

Formula klassi üldarvestuse teine koht – John Kaju

Formula klassi ülekaaluka võidu saavutas maailma edetabeli liider Janis Preiss Lätist. Võidu võtmeks oli profisportlase aastaringne võistluskogemus. Euroopa karikaetapi teise koha saavutas John Kaju (Saaremaa Surfiklubi).

“Lõpetasin 2. kohal, kuid kui puhtalt sõidu kiirust vaadata, siis oleks ma kindlalt taga pool. Positiivne on see, et sai proovida kõiki purjesid ja uimesid, ning taas olen uue laua osas targem. Nüüd on vaja lihtsalt testida, testida, testida ja taas üles leida kiirus, millest praegu väga puudu jääb,” sõnas Kaju.

Kolmandaks tuli Maris Birzulis Lätist. Neljanda ning master vanusearvestuse kolmanda koha saavutas Erno Kaasik (Team Extreme).

Formula noorte arvestuse võitja - Tristen Erik Kivi (EST 347)

Formula noorte arvestuse võitja – Tristen Erik Kivi (EST 347)

Noorte vanusearvestuses võidutsesid Eesti noored formulistid. Võitis valitsev noorte maailmameister Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi). Vaid ühe punktiga kaotas eelmise aasta noorte maailmameister Karl-Erik Saarm (Team Extreme) ja kolmandaks tuli Raimonds Zelcs Lätist.
Kergkaalu kategooria võitis Karl-Erik Saarm.

Formula tulemused.

Eesti esindaja Techno klassis - Gregor Schneider

Eesti esindaja Techno klassis – Gregor Schneider

Purjelaua Techno 293 klassis võitsid poodiumi kõrgemad kohad lätlased Namejs Dreimaris ja Aleksandra Kaupa. Kolmas oli Mindaugas Lukšys Leedust. Eesti esindaja Gregor Schneider (Tallinna Purjelauakool) saavutas 6.koha.

Techno 293 tulemused.

Purjelaua Raceboard klassis võitis Vytautas Celiešius Leedust. Järgnesid Gunars Racenbergs ja Aldis Surins Lätist.

Raceboard tulemused.

Lohe Formula Kite klassis saavutas kindla võidu Viktoras Šeputa Leedust. Järgnesid eestlased Ranno Rumm ja Madis Kallas.

Lohe klassi tulemused.

Korraldaja extreme-sports.lt Facebook

Pildid – autor Tõnis Kask

Purjelaua Formula klassi Euroopa karikasari jätkub kahe nädala pärast Eesti etapiga Tallinnas. NeilPryde Balti karikasari jätkub samuti Tallinna etapiga. Balti karika viimane etapp peetakse juuli lõpus Lätis Liepajas.

Videokokkuvõte:

Neilpryde Baltic cup 2015 Lithuania Svencele from Gediminas Grigas on Vimeo.

1.päeva video:

NEILPRYDE BALTIC CUP LITHUANIA 2015 from Gediminas Grigas on Vimeo.