dsc_0371

Iga päevaga läheb aina tõenäolisemaks, et Martin võidab Masterite MM tiitli. Tänaseks on tal kogutud 6 punkti ning edestab lähimat konkurenti NED-34 Keed Adrit 8 punktiga. Kolmandal kohal on AUT 30 Poltenstein Markus kes kaotab liidrile 9 punktiga. Martini kiirus on teistega võrreldes konkurentsitu. Ta on suutnud 20 minutilise raja puhul jõuda finišisse 1 min. 15 sek. ennem järgmist.  Kuid see ei tähenda, et konkurendid nõrgad oleks. Vastastest tasub mainimist Hispaania esinumber Ania Barrachina Pablo      ja maailma ränkingu 27s  Martinez del Cerro Fernando .

Ka John Kaju esineb võimsalt olles lõpetanud 8st sõidust kaks kolmandal kohal ning ühe koguni liidrina.

Jäänud on veel kaks võistluspäeva (reede ja laup.) prognoos ennustab nõrka tuult milles meie sportlased on oma võimeid eriti realiseerinud.

Kohalikud olud on surfamiseks super. Päike paistab, õhk on ca 30 kraadi ning vesi soojem kui nii mõneski Tallinna ujulas.

Rohkem infot: www.formulawindsurfing.org

Pilte:

www.maui.ee

www.mapdigital.es

Komentaarid:

Kolmap.

John:

1.       7. Start.  Startisin paremaga kaatri juures. Kuna aga tuul oli nii vaikne siis ei saanud minema korralikult. Rada oli täis tuule auke ning sai ka tiksutud.  Samamoodi oli ka allatuules  kuid seekord seisma ei jäänud.  Teises ring läks samamoodi kui esimene.

2.       8. Start. Pin –endist paremaga. Kohe sain puhtas tuules hea hooga minema.  Nurk ja kiirus oli teistest parem ning sain hea positsiooni.  Tuul oli vahepeal ühtlasemaks läinud ning meeter kaks oli juurde ka andnud.  Üleval märgis olin esimene. Allatuult sain mõnusalt kiirust ja nurka lasta. Halsi tegin väikese varuga. Sellega sain konkurentidest veelgi kaugemale.  Väravates tegin jibe ning läksin üksinda vasakule poole rada-sealt võitis.  Üleval märgis olin piisava varuga ees. Ning allatuul oli juba vormistamise küsimus. Tegin halsi täpselt ning lõpetasin esimesena. Kaldal tulid sakslased , hispaanlased hea sõidu puhul õnnitlema.

Martin:

1.       7. Start. Startisin kaatri juurest. Oli väga tihe aga sain ilusti minema(rahuldav) Positsioon oli hea ning sõit oleks arvatavasti õnnestunud. Aga oli üldine valestart.

2.       7. Start.(vol. Kaks)Startisin kaatri juurest. Super start oli- suur kiirus ning õigeaegselt. Olin juba 5 sek  peale starti teistest 50 meetrit kõrgemal.  Läksin paremaga kuni märgi „laylineni“ ning tegin paudi.

Tulin ilusti märgi juurde. Teised tegid ülekrüssu aga märki ikka ei läinudJ Ülemise märgi võtsin esimesena. Allatuules hakkasin juba vormistama ning tegin nn. Estonian style. Ehk väravates jibe ning sõitsin vasakule poole rada. Kuna paremalt poolt rada oli keeruline teha pauti märgipeale, tuul pagitas ning suund muutlik. Enamus kes üritas tegid ülekrüssu või ei läinud märki välja. Lisaks oli tuul vasakul pool rada tugevam ja ühtlasem.

Lõpetasin sõidu esimesenaJ
8. start. Sõit oli 7nda kooopia ainult stardis hoidsin ennast natuke tagasi. Ei läinud nii täpselt(vältimaks valestardi ohtu- esimene start jäi kripeldama). Peale viite sekundit olin ikkagi teistest 45 meetrit kõrgemal.
Neljap. Vabal päeval tegelesime Zuppingu uimede propageerimisega. Ülejäänud aja puhkasime. Johannes ja Jaanus käisid kümnese purjega purjelauaga sõitmas.   Komentaar: Vesi on ikka tohutult soeJ ning super tingimused sõitmiseks.