4.-11. juulini Hispaanias Cadizis peetud maailmameistrivõistlused Formula purjelauaklassis võitis Masters arvestuses Martin Ervin. Maailmameistrivõistlused peeti Youth, Masters & Junior klassidele. Teine võistlustel osalenud eestlane marin-ervin-koos-teise-koha-keed-adriga1John Kaju, kes võistles Youth (alla 20-aastaste) arvestuses, saavutas kuuenda koha.

MM’i võidu võttis Ervin kindlalt, lõpetas 8st sõidust 7 sõitu liidrina. Lõpparvestuses Martin Ervinil 6 punkti. Teine koht läks Keed Adrile Hollandist, kaotus liidrile 8 punktiga ja kolmandale kohale jäi Austerlane Poltenstein Markus 15 punktiga. Martin Ervinil on MM’i kuld olemas juba 2005. aastast, nüüd õnnestus taas tiitlivõitu korrata .

John Kaju oli esimese päeva lõpuks oma klassis viies, teisel seitsmes, siis tõusis kuuendaks mis jäi ühtlasi ka lõpptulemuseks. Mehed ise jäid oma sõitudega rahule. Martin, kes ühel 20 minutilisel rajal edestas oma konkurente 1 min ja 15 sekundiga näitas john-kaju-11Hispaanias tõelist meistriklassi.

Cadizi ilmaolud olid nädala jooksul väga muutlikud. See muutis võistlused veelgi põnevamaks kuna pani võistlejate oskused proovile. Nädal algas tugeva tuulega, nädala lõpupoole tuul aga vaibus. Eestlased, kes kodus harjunud erinevate tuultega sõitma, sõitsid hästi olenemata ilmaoludest. MM’il osales kokku 92 sõitjat, 14 maalt.

Martin Ervini ja John Kaju osalemist MMil toetasid Horizon Travel ja Purjelaualiit

Ametlikud MM’i tulemused võistluste veebilehel: http://www.formulawindsurfing.org/ ja  http://www.cvvaldelagrana.com/?lang=en

Pilte: www.maui.ee

http://picasaweb.google.com/Johkaj/FormulaCadiz09#

www.mapdigital.es

Videod: http://www.cvvaldelagrana.com/?p=633&lang=en