Noblessneri jahtklubi kolm purjelaudurit Keit Järve, Artur Luure ja Jaak Lukk võtsid möödunud nädalavahetusel ette Eesti seni pikima purjelauasõidu Iklast Ruhnule.

image001VKuna tuul oli reedel väga nõrk, 1-4 m/s, siis pidid nad kahjuks peale 14,5 tundi purjelauasõitu katkestama. Peale väsitavat tuulevaikust tekkis päikeseloojangul lisaks pimedusele ka udu. Kõige lähemale Ruhnule jõudis Keit, kellel jäi saarest puudu seitse kilomeetrit.

Pühapäeval võttis kolmik maratonsõidu uuesti ette, sedakorda Ruhnust Saaremaale. Stardi ajal kell 9.00 olid Ruhnu sadamas tuuleolud ideaalsed: 7 m/s idakaarte tuul. Saare lähistel sõitis Jaak kividesse ja pidi varustuse purunemise tõttu katkestama ja laua-purje kaatrisse pakkima.  Artur ja Keit jätkasid sõitu kell 10.30. Glisseerides sai sõita üle poole etapist ning 1h ja 30 minutiga olid noored läbinud juba 45 kilomeetrit. Siis võttis tuule maha ca 4 m/s, kuid õnneks see päris ära ei vaikinud. Keit Järvel õnnestus kordagi kaatrit puutumata randuda Vätta poolsaarel Saaremaal. Sõidu kogupikkuseks kujunes 76 kilomeetrit ja selle läbis ta ajaga  viis tundi ja kuus minutit.

Kogu Ruhnu reisi peale kogunes purjekilomeetreid Keidil 170, Arturil 155 ja Jaagul 90.

Taustajõuduna panid sõidu õnnestumisele käed külge Einar ja Sirje Kägo, Merevalvekeskus, Ruhnu sadam ning treener Ainar Annus.

Keit_Jarve

image003Vimage004V