5.- 6. septembril selgusid Tallinnas Pirital harrastussurfarite Fun sarja viimase etapi parimad. Purjelaua klassis osales 58 ja aerulauas 14 võistlejat, sh kaheksa Tallinna Purjelauakooli mudilast ning kolm profipurjelaudurit.

DSC_0070_purjelaua start

Purjelaua start, foto autor Laura Pärnak

Esimesel päeval valitses suurepärane ilm. Päikesepaiste ning keskmine tuulekiirus 6 m/s andis võimaluse nii purjelauduritele, aerulaua klassi sõitjatele kui ka kõige pisemate mudilaste klassi võistlejatele. Viimaste osalemine FUN sarja võistlusel oli esmakordne.

Esimesel võistluspäeval õnnestus purjelaua klassis läbi viia kolm sõitu. Harrastajate arvestuses asus juhtima Artur Kaiküll (Team Extreme), järgnesid Raivo Saarm (Team Jahe) ja Brigita Viilop Tallinna Purjelauakoolist. Kõige nooremate, 7-11 aastaste mudilaste sõidus ületas finišijoone esimesena Maria Millend. Temale järgnesid Emma Millend ja 7 aastane Aleksander Parika. Aerulaua klassis peeti kaks sõitu. Mõlemad sõidud võitis Marcus Pertelson (TPLK), järgnesid Mati Link ja Betti Vainküla (Team Extreme).

Mudilased poodiumil. foto autor Laura Pärnak

Mudilased poodiumil. foto autor Laura Pärnak

Teine võistluspäev oli vaiksem. Tuulemiinimum 3 m/s ei võimaldanud Fun klassis purjelaua starte anda. Küll aga sobis vaikne tuul noortele 7-11 aastastele purjelauduritele, kellel õnnestus kirja saada veel kaks sõitu. Kahe päeva kokkuvõttes pääsesid poodiumile Maria Milland (11a.) , Aleksander Parika (7a.) ja Maria Aleksandra Vettik (9a.). Mudilaste aerulaual olid parimad Marken ja Emil.

Mudilaste tulemused.

Tuulevaikne teine päev soosis igati ka aerulaudureid, kellele peeti veel üks sprint ja 3 km pikkune maraton. Esimese koha säilitas kindlalt Marcus Pertelson ja teise Mati Link. Kuid kolmandaks tõusis head kiirust ja vastupidavust näidanud Andres Valkna (Team Jahe). Aerulaua naiste arvestuse võitis Betti Vainküla, Cerli Aulik ja Anneli Mägi ees.

Aerulaud (SUP) tulemused.

Purjelaua klassi etapi üldvõit läks Artur Kaikülli’le, teine oli Raivo Saarm ja kolmas Brigita Viilop.
Purjelaua Fun tulemused ja arvestuste parimad:

DSC_0980_Artur Kaiküll

Purjelaud võitja Artur Kaiküll, foto autor Laura Pärnak

NAISED
1. Brigita Viilop (TPLK)
2. Helle Väin (Chica)
3. Cerli Aulik (Team Tahe)
MASTER
1. Raivo Saarm (Team Jahe)
2. Meigo Jääger (Visa)
3. Otto Schneider (Hang Loose)
GRAND MASTER
1. Andres Valkna (Team Jahe)
2. Rein Raud (Puri)
3. Helle Väin (Chica)
NOORED ALLA 20
1. Artur Kaiküll (Team Extreme)
2. Brigita Viilop (TPLK)
3. Oscar Naabel (TPLK)

Purjelaud, üldarvestuse poodium, autor Laura Pärnak

Purjelaud, üldarvestuse poodium, autor Laura Pärnak

NOORED 16-17a.
1. Oscar Naabel (TPLK)
2. Alfred Kalm (TPLK)
3. Gregor Schneider (TPLK)
NOORED 14-15a.
1. Rasmus Pertelson (TPLK)
2. Frank Ervin
3. Daniel Schneider (TPLK)
NOORED ALLA 13
1. Margaret Kalm (TPLK)
2. Kert-Jan Ots (TPLK)

Purjelaua Fun klassi eriarvestuste parimad:
Väike Funboard – Peep Tomingas (Aloha)
Suur Funboard – Artur Kaiküll (Team Extreme)
Svertlaud – Rein Raud (Puri)

Purjelaud Pro tulemused:
1. Peeter Kask (Team Extreme)
2. Rainer Kasekivi (TPLK)
3. Marcus Pertelson (TPLK)

SUP võitja Marcus Pertelson, foto autor Laura Pärnak

SUP võitja Marcus Pertelson, foto autor Laura Pärnak

Pildid 1.päev – autor Laura Pärnak
Pildid 2.päev – autor Laura Pärnak

Pildid – autor Kristel Pulges

Võistlust oli võimalik jälgida live’s, ning saab ka järelvaadata.
1. võistluspäev – Fun 1. start 50:00, Fun 2. start 1:15:00, Fun 3. start 1:41:20
2. võistluspäev – mudilaste 2. start 22:45, mudilaste 3. start 46:43, SUP maratoni start 1:19:55.

Fun sarja IV etappi toetasid Eesti Purjelaualiit, Pirita Surfiklubi, surfikohvik Sänd, Allfrech, Omaraamat, Magnum, Prike, Captain Morgan, Videovalve, Flaka, Extreme Sport, Oxbow ja Eesti Jahtklubide Liit.