Ingrid Puusta

Ingrid Puusta

Olen hetkel Eesti parim naissõitja RSX purjelauaklassis, milles olen mitmekordne Eesti meister. RSX olümpiaklass on rajasõidu klass ja see on eriline, kuna see on väga füüsiline, strateegiline, taktikaline ja tehniline purjetamine. RSX purjelaud on one-design klass, mis tähendab, et kõigil on identne varustus.

Suurema osa oma ajast veedan välismaal, kuna Eestis on liiga külm. Treenin igapäevaselt ja osalen võistlustel. Minu parim tulemus on maailmakarikaetapil 6. koht.

Olen tegelenud olümpiaklassiga 8 aastat, eriti tõisiselt viimased 4 aastat. Hetkel on purjelauatreeningud minu täiskohaga töö! Olen esindanud Eestit nii maailmakarikaetappidel, Euroopa meistrivõistlustel kui ka maailmameistrivõistlustel. Viimasel MMil 2014. aastal kvalifitseerusin 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele, kus on plaan olla medalisõidus, milles osalevad esikümme viimasel võistuspäeval.

Koostöös Stardipaigaga olümpiatuult jahtima!

Selleks, et sinna jõuda, nõuab ettevalmistus korraliku eelarvet. RSX olümpialassi kulud on väga suured, näiteks üks uus puri maksab 890 eurot ning hooajal kulub neli kuni viis purje. Hooajal kulub ainuüksi varustusele üle 10 000 euro, ning võistluskulud Euroopas on ligikaudu 2000 eurot.
Seni on minu tegemisi toetanud Eesti Olümpiakomitee, Eesti Jahtklubide Liit, Rae vald, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Purjelaualiit.

Stardipaiga ja heade inimeste kaasabil soovin leida häid toetajaid, kes võimaldaks mul minna olümpiamängudele Rio de Janeirosse. Käesoleva aasta augustis käisin seal testvõistlusel, kus mul oli võimalus tutvuda olude ja tingimustega. Võistlus läks hästi ja sain seitsmenda koha. Stardipaigas kogutud summa aitab osaliselt katta minu treeninguid välisriikides, kus peamiseks kuluallikas on reisikulud.

Aitäh, hea inimene, et elad mulle kaasa ja toetad minu teekonda olümpialainetesse.

Toetusprojekti link: http://stardipaik.ee/projektid/purjetamine/purjetaja-ingrid-puusta-olumpialainetesse/

Jälgi minu tegemisi FACEBOOKi fännilehel.