skimboards

16.-19. juulil toimus Roosta Puhkekülas Nivea Surfilaager. Surfilaager osutus vägagi menukaks – palju päikest, head muusikat, toredaid surfilembelisi inimesi, surfikoolitusi ning piisavat tuult, et nii kogenud surfarid kui ka esmakordselt surfiga tutvujad said kõik korra merel käia.

Neli päeva kestnud Nivea Surfilaagri päevad olid täis päikest, lohe ja surfikoolitusi, laagrimelu ja head muusikat. “Loeme Surfilaagri õnnestunuks. Laager möödus ilma suuremate viperusteta. Laagrisse oli kogunenud üle 2000 inimese. Selline surfihuviliste külastajate arv on masu aegadel väga hea näitaja. Inimesed tulevad tagasi põhiväärtuste juurde. Purjelauaspordi menu on ka arusaadav, sest tuul on jätkuvalt tasuta” ütles Purjelaualiidu peasekretär Jaano Martin Ots.

Surfilaagris toimusid kaks korda päevas surfikoolitused algajatele ja edsijõudnutele nii purjelauaga sõitmises kui lohesurfis. Kohal olid Eesti parimad surfarid, kes meeleldi küsimustele vastasid ja õpetussõnu jagasid. Lisaks koolitustele toimusid ka erinevad võistlused: näiteks Arctic Sport Pro2 Ladies Surf – vaid naistele mõeldud surfivõistlusel osales 15 naist. Selle võistluse võitis kindlalt Maarja Niinemets, kes võitis kõik kuus võistlussõitu. Kogenud surfarite võistluste kõrval korraldati ka algajate võistlus, kus kõigil soovijatel oli võimalus elu esimesel surfivõistusel osaleda. Algajatele oli eeskujuks ka värske 2009. aasta Formula purjelauaklassi maailmameister Martin Ervin (EST202), kellele pidulikult märkimisväärse saavutuse eest tammepärg kingiti.

Õhtuti lõbustasid surfirahvast erinevad bändid. Meeleoluka ülesastumise tegi Nordea segakoor Let’s Bank, samal õhtul esines ka tantsubänd Surge Sri Lankalt. Menukaks osutusid ka Pop Idiot’i ülesastumine ja ka Mikk Saare esinemine rannas. Laupäeva õhtusel kontserdil astus aga üles surfilaagris päevajuhina üritust vedanud Summer koos The Tuberkuloited algkoosseisusuga.
Kuna tegemist oli kogu perele mõeldud laagriga, siis toimus ka lastele hommikust õhtuni oma programm. Korraldati erinevaid võistluseid ja mänge ning lapsi lõbustas ka Balbiino jäätiste maskott. Kõik tublid lastemängudes osalejad said auhinnatseremoonial väikesed meened.

“Surf – see ei ole pelgalt sport, see on elustiil. Surfilaager on juba toredaks traditsiooniks kujunenud ja kindlasti tahame seda traditsiooni ka edaspidi jätkata ning läbi selle surfi kui ühte kõige ägedama spordiala populaarsust kasvatada” ütles üks peakorraldajatest Alar Vettik Purjelaualiidust.

Surfilaagri pildid ajakirjanduses ksutamiseks:
ftp.purjelaualiit.ee
user: fotograafid@purjelaualiit.ee
parool: piltnik

Surfilaagri ametlik lehekülg: www.purjelaualiit.ee/surfilaager