Mai lõpus peeti Leedus Balti karikasarja esimene etapp. Etapp on oluline eelkõige Formula purjelaua klassile, kus jagatakse maailma edetabeli punkte ning Formula Kite klassile, kus jagatakse IKA edetabeli punkte. Eesti sportlased osalesid etapil purjelaua Formula, RS:X, Techno ja Formula Kite klassis.

John Kaju, foto autor Deimante Didrikiene

John Kaju, foto autor Deimante Didrikiene

Purjelaua formula klassis võitis etapi tituleeritud lätlane Janis Preiss. Teise koha saavutas John Kaju (Saaremaa surfiklubi) ja kolmanda koha sai Karl-Erik Saarm (Team Extreme), kes oli ühtlasi parim ka noorte(U20) vanusearvestuses. Noorte(U20) teise koha saavutas Tristen Erik Kivi (Saaremaa surfiklubi) lätlase Krišjanis Djirnieks ees.

Karl-Erik Saarm, foto autor Deimante Didrikiene

Karl-Erik Saarm, foto autor Deimante Didrikiene

Purjelaua olümpiaklassis RS:X võitis esikoha Rainer Kasekivi leedukate Karolis Žakšauskas ja Justinas Dievaitis ees.

Rainer Kasekivi, foto autor Deimante Didrikiene

Rainer Kasekivi, foto autor Deimante Didrikiene

Purjelaua Techno 293 (U17) klassis võitis etapi Rokas Didrikas Leedust. Teise koha saavutas Namejs Dreimanis Lätist ja kolmas oli Mindaugas Lukšys Leedust. Neljandaks tuli eestlane Gregor Schneider Tallinna Purjelauakoolist.

Tulemused:
Formula
RS:X
Techno 293 (U17)
Formula Kite

Pidid – autor Deimante Didrikiene

Balti karikasarja teine etapp peetakse 17. – 19. juuni Tallinnas ja finaaletapp toimub 8. – 10. juuli Lätis.