RS:X purjelaua täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel Helsinkis toimusid täna võistlussõidud kõigile laevastikele. Meie purjelauduritest on Ingrid Puusta avaseeria sõitude järel 7. kohal ning purjetab homme esikümnele peetavas medalisõidus.

Tänane võistluspäev kulges enamjaolt kenas keskmises tuules 5 m/s, kuid viimase sõidu ajal hakkas tuul vaibuma ja keerutama.

Avaseeria viimane võistluspäev lisas Ingrid Puusta (NYCS) tulemuste seeriasse 16., 1. ja 21. koha ning kokkuvõttes on ta praegu 7. real. Betti Vainküla (TPLK/TE) lõpetas päeva sõidud 39nda, 41se ja 44ndana ning on 45. positsioonil. Keit Järve (NYCS) sai täna 42., 45. ja 50. resultaadi ning omab 49. asetust.

Puusta RSX EM 2016 2 Robert Hajduk

Puusta RSX EM 2016 2 Robert Hajduk

Noormeeste seas on homse finaalsõidu eel Roomet Riho Pung (TPLK) kokku 54. kohal, Rasmus Pertelson (TPLK) 57. positsioonil, Alfred Kalm (TPLK) on 61. kohal, Aarto Pihlapuu (TPLK) on 62. kohal.

Meestest on Marcus Pertelson (TPLK) hõbefliidis 30. kohal.

Naiste seas püsib liidrina poolatar Zofia Noceti-Klepacka. Noormeeste hulgas on tõusnud esikohale iisraellane Tal Zadok.

EM lõppeb laupäeval, mil avaseeria tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus ning ülejäänud purjelaudurid seilavad viimase finaalsõidu.

EM-i kodulehekülg ja tulemused: http://www.rsxclass.com/europeans2016/

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. Meie sportlaste osalemist EM-il toetab Eesti Purjelaualiit.