Möödunud nädalal toimusid Lätis purjelaua Formula klassi lahtised Euroopa meistrivõistlused. Võistlustingimused olid tormised, tuul puhus kohati kuni 13 m/s, mistõttu enamus sõite peeti Liepaja muulide vahel. Vaid paariks päevaks nädala keskel viidi sõidud avamerele, Ljepaja teada-tuntud suurtele lainetele.
Võistlustel osalesid kaheksa riigi esindajad. Eestlasi esindasid meie noorema põlvkonna formulistid.

Rasketes tingimustes peetud võistluse poodiumile pääsesid eranditult ülikogenud vanameistrid. Euroopa meistritiitli võitis austraallane Steve Allen. Teise koha saavutas Michal Polanowski Poolast ning kolmandaks tuli Janis Preiss Lätist. Parima eestlasena saavutas kõrge seitsmenda koha John Kaju. Tristen Erik Kivi saavutas 11-nda koha ja Karl-Erik Saarm 15-nda koha. Kivi ja Saarm olid noorte arvestuses parimad, vastavalt esimene ja teine koht. Parim naine oli noor eestlanna Brigita Viilop.

Tulemused
Võistluse koduleht
Fotod – autor Ivo Blums

John Kaju. Foto autor Ivo Blums

John Kaju. Foto autor Ivo Blums

Noorte arvestuse poodium. Foto autor Ivo Blums

Noorte arvestuse poodium. Foto autor Ivo Blums

Naiste arvestuse parim Brigita Viilop. Foto autor Ivo Blums

Naiste arvestuse parim Brigita Viilop. Foto autor Ivo Blums