25.- 26. juulil toimus Saadjärve ääres Raceboard EMV II etapp. Naiste arvestuses võitis Ingrid Puusta, meestest Kaspar Aasa. Esimene päev oli kavas 2 maratoni. Algul sõideti järve ühte otsa, seal väike paus ja teine sõit tagasi. Järve alumisse serva pandi veel ka üks lisamärk, kuna vastasel juhul oleks olnud vaid külgtuule sõit. Esimene sõit puhus vaikne tuul ca 2-5 m/s. Tagasi tulles said kõik laudurid ka gliseerida. Tõstis tuult, pagidega vast 9 m/s. Kõigile oli see vajalik kogemus, sest krüssates lentsis tuul meeletult ja suured augud olid sees. Ülestuult sõitsid ka RS:X id sverdi peal, kuna tuul oli väga ebastabiilne.

Peale esimese päeva sõite vaikis tuul täiesti. Päike tuli välja ja oli väga soe. Võistlejad said osa erinevatest veeatraktsioonidest, võtsid osa õhtu programmis olevatest mitmevõistlustest ja nautisid kai peale ehitatud sauna koos meremuusikaga ja ilutulestikuga. Teisel võistluspäeval puhus lentsiv väga vaikne tuul 0-1,5 m/s. Peeti kaks sõitu. Kokkuvõttes said kõik võistlejad hea emotsionaalse võistluse. Loodame, et Raceboardi II etapp toimub ka järgmine aasta Saadjärvel.

Võistlustel võistles 21 purjelaudurit.

U15 vanuseklassi esikolmik:

 1. Mark Rohtaru 3p.
 2. Karl Erik Saarm 5p.
 3. Artur Kaiküll 10p.

U17 vanuseklassi esikolmik:

 1. Benjamin Siirak 3p.
 2. Nikita Rom 8p.
 3. Peeter Kask 10p.

Parim tüdruk U17 klassis oli Betti Vainküla 11 punktiga.

Naiste arvestuse esikolmik:

 1. Ingrid Puusta 3p.
 2. Annika Valkna 5p.
 3. Annika Tabri 10p.

Meeste arvestuse esikolmik:

 1. Kaspar Aasa 4p.
 2. Kevin Jakobson 4p.
 3. Kalev Allikveer 10p.

Palju õnne võitjatele!

Kõik Saadjärve EMV regati tulemused tulemuste lehel.

Saadjärve võistlusest raporteeris Jaak Lukk HEP-st.