Möödunud nädalal peeti Itaalias maalilisel Garda järvel purjelaua noorte klassi Techno 293 MM. Techno on populaarseim noorte purjelauaklass maailmas, ning suurim purjetamise klass Noorte Olümpial. 2016 MM-st võttis osa rekordiline arv osavõtjatjaid – ligi 500 võistlejat 32-st riigist. Eestit esindasid MM-il Noblessneri jahtklubi noored Serafima Afanasieva (EST-400) ja Raul Mihkel Anton (EST-336).

Ilmaolud võistlusnädala jooksul olid väga erinevad. Oli tormituuli ja tuulevaikust, nauditi mõnusat lõunamaist päikest ning trotsiti vihma. Neis muutlikes oludes peeti kvalifikatsiooni- ja finaalsõidud kolmes vanusegrupis, eraldi tüdrukutele ja poistele. Meie noored osalesid U17 vanusegrupis.

Tüdrukute U17 MM tiitli võitis 12-ne sõiduga suhteliselt kindlalt itaallanna Giorgia Speciale. Serafima Afanasieva (EST-400) sõitis lõpuks ennast hõbefliidi 14-ndale kohale, mis üldjärjestuses tähendas 56-ndat kohta 82 võistleja seas. Tubli! MM konkurentsis on see täna väga hea tulemus.

Serafima Afanasieva. Foto Techno293 Techno 293 Assotsiatsioon.

Serafima Afanasieva. Foto Techno 293 Assotsiatsioon.

Poiste U17 MM tiitli võitis prantslane Tom Garandeau. Raul Mihkel Anton saavutas oma esimesel suurvõistlusel 117-nda koha 133 võistleja seas. Samuti tubli, sest katkestamine tuli vaid ühes tormistes oludes peetud sõidus.

Raul Mihkel Anton (EST336). Foto Techno293 Techno 293 Assotsiatsioon.

Raul Mihkel Anton (EST336). Foto Techno 293 Assotsiatsioon.

Tulemused ja muu info on võistluse kodulehel: http://worlds2016.techno293.org/

Võistlusreisiga pikendasid noored surfarid meie lühikest suvehooaega ja said maailma tippkonkurentsis hindamatuid kogemusi. Seatud eesmärgid täideti kuhjaga. Noori toetasid MM-i osalemisega Eesti Jahtklubide Liit ja Eesti Purjelaualiit.