2017 hooaja Talisurfi EMV sari on avatud. Võistluste etapid korraldatakse tavapäraselt kolmes distsipliinis:

  • Kursisõidu etapp;
  • Slaalomi etapp;
  • GPS kiirussõidu etapp.

Sarja korraldamise tingimused on täpsemalt välja toodud talisurfi üldjuhendis.

Etappide võistlusinfo on kirjas talisurfi sarja võistlusteates (NoR).

Kursisõidu ja slaalomi etappide toimumisajad ja võistluskohad antakse teada eraldi teatega hiljem. Kiirussõidu etapp on aga avatud alates tänasest kuni talihooaja lõpuni. Jää peale minekuga siiski kiirustada ei tasu, sest jää alles hakkab tekkima. Sarja põhivõistlusklassiks on purjekelk (so purisuusk või uisukelk), kuid nagu ikka on osalema oodatud ka lohe klassi võistlejad uiskudel, suuskadel või lumelaual.

Niisiis kiirussõidu etapp läheb käima täna, seega selle võistlusega seonduvat selgitame pisut täpsemalt. Esmalt tuleb täita võistluse osavõtuvorm ja tasuda võistlustasu. GPS kiirussõidu osavõtutasu (5 eur) tuleb tasuda hiljemalt 1 päev enne tulemuse sooritamist Eesti Purjelaualiidu kontole (EE662200221011060355), või korraldajale sularahas. Kiirussõidu distsipliinis tunnistatakse ainult GT31/GT11, BGT31/BGT11, Locosys GW-52, GW-60 või Thingsee One GP3S Edition GPS mudelitega salvestatud võistlustulemusi. Doppleri kasutamine eelpool mainitud seadmetes on kohustuslik. GPS-i saab hankida surfipoest või internetist. Kiirussõidu arvestust peetakse GPS 5×10 sek keskmise kiiruse tulemuse järgi. Arvesse läheb võistleja parim ühepäevase sessiooni tulemus. Võistluspaigaks sobivad kõik Eesti veekogud. GPS tulemuse fail tuleb saata hiljemalt seitse (7) päeva peale tulemuse sooritamist võistluse korraldaja e-posti: tonis.surf@gmail.com. Meeldetuletuseks et EMV klassis võistlemiseks peavad olema täidetud ka liikme kohustused alaliidu ees. EPL 2017 liikmemaksu tingimused on lahti kirjutatud siin. Liige saab olla otse või läbi klubi. Klubide, koolide ja tiimide kaudu registreerijad saavad need kohustused täita oma klubi esindajate kaudu.

Eelmine aasta oli Eesti talisurfis uhke. Võrtsjärevel toimus Talisurfi MM (WISSA2016). Tõnis Salong võitis MM-il kuldmedali, Annika Valkna kaks hõbedat, Rein Raud hõbeda ning Valeri Filippov ja Madis Kallas pronksmedalid. 2016 EMV sarja võitis aga hoopis Lehar Jürimäe, Raivo Saarmi ja Boris Ljubtšenko ees. Selle aasta ettevalmistusi saab jooksvalt jälgida ja kaasa elada talisurfi Facebook lehe kaudu.

Annika Valkna Foto autor: Raul Harro

Annika Valkna
Foto autor: Raul Harro

Talisurf Foto autor: Raul Harro

Talisurf
Foto autor: Raul Harro

Talisurf Foto autor: Raul Harro

Talisurf
Foto autor: Raul Harro

Annika Valkna Foto autor: Raul Harro

Annika Valkna
Foto autor: Raul Harro