Täna algasid Poolas, Sopotis formula purjelaua Euroopa meistrivõistlused. Esimese päeva lõpuks on 2009. aasta Masters arvestuse maailmameister Martin Ervin seitsmendal kohal. Maarja Niinemets aga naiste arvestuses kolmas.

imgp23611

EM kestab Poolas kuni selle nädala lõpuni. Võistlejad on pärit erinevatest Euroopa riikidest, kokku osaleb EM’il 78 võistlejat meestearvestuses ja 10 naist naistearvestuses. Lisaks Maarjale ja Martinile osaleb EMil veel viis eestlast. 19ndal kohal on Toomas Mölder. Juuniorite klassis võistlev John Kaju on EMi esimese päeva järel üldarvestuses 32. kohal, Urmas Niine 49. kohal, Kaupo Rätsepp ja Neeme Truumees jagavad 75. kohta.

Tuuleolud olid esimesel võistluspäeval Poolas vaiksed, puhus keskmine tuul 4-5 m/s, kuid ilm oli selle eest päikeseline. Martin, kes tegi suurepärase soorituse ja lõpetas päeva seitsmenda kohaga, peab enda suurimaks eeliseks sõitu vastutuule kursil ja trumbid mängisid kätte ka julgelt tehtud stardid. Just stardid olid need, kus teised meie omadest kaotasid, kuna vaikse tuule tõttu on merel asuvasse starti õigeks ajaks jõudmine ning stardiliinil kiiruse kogumine keeruline.

Täpsemat informatsiooni võistluste kohta leiab: www.formulawindsurfing.org ; www.teammahe.ee ; http://johnkaju.com/

Pilte: http://picasaweb.google.com/Johkaj/Sopot1formula09#