4.- 8. augustil Poolas, Sopotis toimunud formula purjelaua EM’il läks eestlastel väga hästi. Kokku võideti kolm hõbemedalit. Martin Ervin tõestas jällegi oma kuulumist maailma absoluutsesse paremikku  saavutades üldarvestuses eriti hinnalise 7. koha ning olles Masters-arvestuses esimene.

Maarja Niinemets võitis naiste arvestuses hõbemedali, John Kaju sai sama kõrge koha juunioride arvestuses. Toomas Mölder sai Masters-arvestuses hõbemedali (üldarvestuses 20. koht).

Et võistluste üldarvestuse võitnud Steve Allen on austraallane, siis Euroopa meistritiitli võitis poolakas Przemysław Miarczyński.

uldkaader-em-2009-poola-sopot1

Martin Ervin suutis keerulistes tingimustes sooritada tipptasemel ja eksimusteta stardid, näidates ühtlasi kiiruslikku paremust praktiliselt kõigi esinumbrite suhtes. Agressiivses ja ülitihedas konkurentsis saavutatud väärtuslik 7. koht kinnitas Eesti esisõitja stabiilse vormi realiseerimist.

 

Eelmisel aastal samuti Poolas toimunud EM’il võitis Maarja Niinemets (pildil) pronksi. aegna-maraton-146-of-1701

Sellel aastal ei õnnestunud Maarjal Poolast pärit tiitlikaitsjat MartaHlavaty’d veel võita, kuid eelmise aasta hõbe, samuti poolakas, Pietrasiki Agnieszka jäi seekord Maarja seljataha, neljandaks.

 

Kolmanda hõbemedali Eestile juunioride arvestuses tõi John Kaju (üldarvestuses 31. koht). Juunioride EM tiitel ja pronksmedal jäävad aga Poola, kulla võitis Jacek Piasecki (üldarvestuses 25. koht) ja pronksi Maciej Rutkowski (üldarvestuses 32. koht).

Läbi võistluste puhus nõrk tuul ja kahel viimasel päeval sõite ei toimunud. Eestlastest võistlesid EM’il veel ka Urmas Niine (49. koht), Kaupo Rätsepp (76. koht) ja Neeme Truumees (77. koht).