Elie selgusid EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapi, Saaremaa Merispordi Seltsi regati parimad olenevalt klassist kas finaalide tulemusel või fliidisõitude seeria kokkuvõttena. Klasside üldarvestustes tulid võitjateks Ingrid Puusta RS:X-il, Joonas Väär Techno 293 U15 ja Renar Roolaht U17 klassis ning Tristen Erik Kivi Formulal.

RS:X klassi poolfinaal ja finaal peeti Roomassaares kaldalähedasel lühirajal pealtvaatajate kaasaelamisel ning Alver Kivi ja olümpiapurjetaja Anna Pohlaku kommenteerimisel. Neil, kes reaalajas sõitudele kaasa elada ei saanud, on võimalik finaalidest tehtud Postimees Online otseülekannet järelvaadata siin.

Ingrid Puusta

Ingrid Puusta

RS:X klassis surfas end võidule Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi), kes samuti oli parim ka fliidisõitudes. Regati teine koht kuulub Rainer Kasekivile (Pirita Surfiklubi) ja kolmas Roomet Riho Pungale Tallinna Purjelauakoolist. Poolfinaali võitja aga oli Artur Luure (NYCS), kelle lõpptulemuseks jäi siiski neljas koht. Juunioridest tuli esimeseks Gregor Schneider (TPLK).

RS:X tulemused.

Tristen Erik Kivi

Tristen Erik Kivi

Formula purjelaual saavutas regati võidu Tristen Erik Kivi Saaremaa Surfiklubist Timo Runge (Team Mahe) ja Peeter Kaski (Team Extreme) ees. Master arvestuse esimene oli samuti Runge ning Grand Masterite seas lätlane Ansis Dale.

Formula tulemused.

Renar Roolaht

Renar Roolaht

Techno 293 U15 klassis tuli esimeseks Joonas Väär (NYCS), teiseks Margaret Kalm (TPLK) ja kolmandaks Uku Roosimölder (NYCS). U17 klassi esikolmiku moodustavad Renar Roolaht (TPLK), Raul Mihkel Anton (NYCS) ja Daniel Schneider (TPLK).

Techno 293 tulemused.

Saaremaa Merispordi Seltsi regati korraldas Saaremaa Merispordi Selts koostöös Saarte Liinid AS-i ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused purjelauaklassides RS:X, Techno 293 ja Formula koosnevad kokku kolmest regatist:
1) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
2) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
3) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg
Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Pildid – autor Tõnis Kask

2017-06-03 EMV Saaremaa from A4 Media on Vimeo.

2017-06-04 EMV 2. etapp Saaremaa from A4 Media on Vimeo.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand.

Purjelaua Techno U15 klassi toetaja on Marine 24.