8.juulil peeti Tamula järvel aerulaua Eesti meistrivõistluste II etapp. Võistlustest osavõtjaid kogunes Võrru kokku 17, nende hulgas 4 naist ning 3 U13 vanuseklassi esindajat. Võistlus koosnes kahe distsipliini sõidust – sprindist (300 m), mis läbiti Tamula järvel ning maratonist (5 km täiskasvanud, 2,5 km noored), mille rada viis võistlejad Tamula järvelt Võhandu jõele ning tagasi. Sprindis peeti kaks eelsõitu ning finaal.

EMV Ii etapi üldarvestuse poodium

EMV II etapi üldarvestuse poodium

Mõlemas distsipliinis tegid unlimited klassis head sõitu Tarmo Tamm (Team Mahe) ja Roland Mik (Surfhouse). Etapi võidu tõi Team Mahe esindaja Tarmo Tammele parem maratoni aeg. Kolmandale kohale tuli lätlane Andreas Daukšis. Unilimited klassi naiste arvestuses võttis etapi võidu samuti lätlane Santa-Raša Daukše (Barracuda) kes edestas Mariana Rästast (Team Mahe) nii sprindis kui maratonis.

Supitajad Võhandul

Supitajad Võhandul

Surf SUP klassist osavõtjaid oli tänavu rohkem kui unlimited võistlusklassis. Esikolmiku moodustasid mõlemas distsipliinis samas järjestuses Kristjan Novitski, Jaanus Hallik (Roosisaare Surfiklubi) ja Tõnis Metstak (Sunlovers). Etapi võidu noppis Kristjan Novitski edestades maratonis teisena lõpetanud Jaanus Hallikut 42 sekundiga. Surf SUP naiste arvestuses tuli parimaks Pritta Paadik, kellele järgnes teisena Maarja Hallik (Roosisaare Surfiklubi).

U13 vanuseklassis võttis etapi võidu Katriina Metstak, kes võttis korraliku edumaaga kaaslaste ees võidu nii sprindis kui maratonis.

Etapi tulemused.
Sarja koondtulemused.


Võistluste koduleht: https://www.facebook.com/events/1932942380285802
SUP EMV 2. etappi korraldas Roosisaare Surfiklubi ning toetas Võru vald. Auhinnad parimatele pani välja SILJA SPORT (www.siljasport.ee).