Kolmapäeval puhunud tugeva tuulega avati Ristna Wave Classic laiesõidu võistlussari. Eesti meistrivõistluste naiste liidriks tõusis Kadri Hirvesaar ja harrastajate Fun Wave liidriks Ingvar Lukas.

Hiiusurf Ristna Wave Classic Fun ja Naiste EMV 2017 from Teamvosa on Vimeo.

Ilmataat õnnistas võistlusi 10-14m/s puhuva tuulega ja kohati pea 2m kõrguste lainetega. Veidi üle 5h kestnud võistluse jooksul õnnestus läbi viia 27 sõitu nii “Single” kui “Double” eliminatsioonides. Võistlussõidu pikkus oli 10 minutit ning selle aja jooksul hindasid kohtunikud võistejate hüppeid ja lainesõidu oskusi. Arvesse läks kaks parimat lainet ja üks parim hüpe. Oli mitmeid tasavägiseid sõite, kus kaalukauss oleks võinud ühele või teisele poole kalduda.

Ristna Wave Classic lainesõit

Ristna Wave Classic lainesõit
Foto autor Raul Harro

Alustati harrastajate Fun Wave sõitudega. “Single” eliminatsiooni väljapaistvaim võistleja oli Katrin Sula, kes üksteise järgi võttis meeste skalpe ning jõudis poolfinaali, kus lõpuks pidi tunnistama Martin Berkmanni paremust. Teises poolfinaalis olid vastamisi Ingvar Lukas ja Toomas Pertel. Ülimalt pingelises heitluses, vaid ühe punktilise eduga tagas finaalikoha Ingvar Lukas. Kolmanda neljanda koha sõidus tunnistas Katrin Sula Toomas Perteli paremust ja finaalis võidutses Ingvar Lukas. Seis peale “Single” elimatsiooni oli: 1. Ingvar Lukas, 2. Martin Berkmann, 3. Toomas Pertel ja 4. Katrin Sula.

“Double” eliminatsioonis hakkas tormiliselt ülespoole rühkima silmapaistva arengu läbi teinud Karl Robin Tiislar, kes loosi ebaõnne tõttu sattus oma esimeses sõidus kokku “Single” võitja Ingvar Lukasega. Karl Robin võitis “Double” eliminatsioonis 5 sõitu järjest, kuniks pidi tunnistama kolmandal kohal ootava Toomas Pertel paremust. Teise ja kolmanda koha heitluses said Toomas Pertel ja Martin Berkmann ühelt kohtunikult võrdsed punktid ning teiselt kohtunikult tuli 0,5 punktiline erinevus Martin Berkmanni kasuks. Seega kohtusid finaalis samad mehed kes ka “Single” eliminatsiooni finaalis madistasid. Viimane lahing oli finaali vääriline. Pinget ja draamat jagus viimaste sekunditeni. Martin oli oma väga heast sooritusest tuleneva eduga kuni viimaste sekunditeni juhtimas, kui 2 sekundit enne lõppu sooritas Ingvar “Forward Loop’i” ning vormistas sellega Fun Wave etapi võidu.

Ingvar Lukas Foto autor Raul Harro

Ingvar Lukas
Foto autor Raul Harro

Ristna Wave Classil, Fun Wave tulemused:
1. Ingvar Lukas (Surfhouse)
2. Martin Berkmann (Hiiusurf)
3. Toomas Pertel (Hiiusurf)
4. Karl Robin Tiislar (Surfikool)
5. Katrin Sula (Chica)
6. Siim Reinvad
7.-8. Kadri Hirvesaar
7.-8. Alexander Rom (Pirita Surfiklubi)
9.-12. Martin Lääts (Hiiusurf)
9.-12. Õnnela Urb (Eru Surf Team)
9.-12. Renar Roolaht (TPLK)
9.-12. Boris Ljubtšenko (Eru Surf Team)
13. Benediktas Ratkus

Edasi jätkus võistlus Eesti meistrivõistluste tasemel. Seekord küll vaid naiste arvestuses. Peeti kaks võistlussõitu, kus kolm võistlejat korraga oma lainesõidu oskusi näitasid. Võitjana väljus EMV lahingust Kadri Hirvesaar.

Kadri Hirvesaar Foto autor Raul Harro

Kadri Hirvesaar
Foto autor Raul Harro

Ristna Wave Classic EMV naised tulemused:
1. Kadri Hirvesaar
2. Katrin Sula (Chica)
3. Õnnela Urb (Eru Surf Team)

Pildid – autor Raul Harro

Hiiumaa Surfiklubi korraldusmeeskond tänab kohtunikke ja toetajaid HiiuSurfShop, Eesti Purjelaualiit, Kalipso.ee.

Lainesõidu sari jätkub esimeste sobivate tuulte ja lainetaga Ristnas või Väänas.

Lainesõit EMV naised Foto autor Raul Harro

Lainesõit EMV naised poodium
Foto autor Raul Harro

Lainesõit Fun Wave poodium Foto autor Raul Harro

Lainesõit Fun Wave poodium
Foto autor Raul Harro