Surfi slaalomi kolmas etapp peeti keerulistes oludes Saaremaal. Erakordselt tugev idatuul puhus võistlusdistantsil tugevusega 15 m/s, puhanguti kuni 20 m/s. Tormi mõõtu tuulega selgitati välja lohe TT:R klassi Eesti meistrid ning purjelaua EMV ja harrastajate “Fun slalom” sarja III etapi parimad. Võistlusel osales 30 surfarit – 23 purjelaudurit ja 7 lohelaudurit.

Slaalomi EMV III etapp – Saaremaa from Teamvosa on Vimeo.

Surfi Slaalom Foto autor Raul Harro

Surfi Slaalom
Foto autor Raul Harro

Purjelaua Eesti meistrivõistluse üldarvestuses jätkas senist võitude seeriat John Kaju (Saaremaa Surfiklubi/Surfhouse). Teise koha saavutas Timo Runge (Team Mahe) ning kolmas oli Karl-Erik Saarm (Surfhouse). Naiste arvestuses võitis etapi Katrin Sula, Cerli Aulik ja Helle Väin ees (kõik naised Team Chica). Noortest võitis etapi Marcus Pertelson, teine oli Renar Roolaht (TPLK) ja kolmas Brigita Viilop.

Purjelaua slaalomi EMV III etapi tulemused.

John Kaju Foto autor Raul Harro

John Kaju
Foto autor Raul Harro

Enne viimast finaaletappi on Eesti meistritiitlid pea käeulatuses John Kajul ja Katrin Sulal. Noorte meistritiitlile on kõige lähemal Marcus Pertelson.

EMV sarja koondtulemused.

Purjelaua harrastajate “Fun Slalom” arvestuses võitis III etapi veenva eduga Martin Berkmann (Hiiusurf). Teise koha saavutas Toomas Pertel (Hiiusurf) ja kolmandaks tuli Taavi Tiimus.

Purjelaua “Fun Slaalom” III etapi tulemused.

Fun Slaalom poodium Foto autor Raul Harro

Fun Slaalom poodium
Foto autor Raul Harro

Harrastajate sarja kokkuvõttes asuvad kolme etapi järel eesotsas Martin Berkmann ja Toomas Pertel, kolmas on Meelis Rang. Naistest asub liidripositsioonil Katrin Sula, teine on Cerly Aulik ja kolmas Brigita Viilop, kes on ühtlasi ka parim noor.

Purjelaua “Fun Slaalom” sarja koondtulemused.

Lohe klassis selgitatakse slaalomi Eesti meistrid mitte sarja, vaid ühe etapi põhjal, ehk käesoleval etapil selgusid 2017 TT:R Slaalomi Eesti meistrid. Eesti meistritiitli võitis üldarvestuses Tarmo Ilo (Laulasmaa Surfiklubi). Teise koha saavutas klubikaaslane Märt Maiste ja kolmandaks tuli Alan Sünd (Mändjala Surfiklubi). Naiste meistritiitli võitis Triina Trei (Surfhouse), järgnesid Kristi Pähklimägi (Stroomi Surfiklubi) ja Rita Reemann (Mändjala Surfiklubi).

Lohe TT:R Slaalomi EMV tulemused.

Tarmo Ilo - TT:R Eesti meister Foto autor Raul Harro

Tarmo Ilo – TT:R Eesti meister
Foto autor Raul Harro

Triina Trei - TT:R Eesti meister Foto autor Raul Harro

Triina Trei – TT:R Eesti meister
Foto autor Raul Harro

Slaalomi etapi pildid – autor Raul Harro

Traditsiooniliselt loositi kõigi osavõtjate vahel välja väärtuslik Z-fins surfiuim. Maailma tipptoodangu õnnelikuks omanikuks valis fortuuna Katrin Sula.

2017 surfi slaalomi sarja hooaja viimane etapp peetakse sobivate sügistuultega tõonäolisel Tallinnas.

Slaalomi võistlussarju toetavad Palms, Z-fins, Rolegur, Nelja Energia, Ulaelu, Eesti Kultuurkapital, Eesti Jahtklubide Liit, Eesti Lohesurfiliit, Saaremaa Surfiklubi, Kuressaare Ehitus, Saaremaa Merispordi Selts ja Eesti Purjelaualiit.