Mohni rand. Foto autor Argo Servet

Mohni rand.
Foto autor Argo Servet

Möödunud nädalavahetusel peeti Eru Surfi eestvedamisel traditsiooniline Mohni saare surfiretk. See oli järjekorras juba kümnes retk. Retkele startis 16 osalejat, kes vaatamata saare juures puhunud tugevale edelatuulele ja rannas möllavatele murdlainetele kõik kenasti saarele jõudsid. Saarel ootas retkelisi väike puhkus, ekskursioon saare teisele kaldale, mida saatis mõnusalt soojendav päike.

Turvalisuse ja hoolivuse poolest silmapaistvale retkele on viimastel aastatel lisatud väike võistlusmoment. Nii ka seekord, ehk saarelt mandrile sõideti võidu. Tagasisõidu start oli jõuliste murdlainete tõttu keerulisem kui kunagi varem, kuid alternatiive polnud. Korraldajal tuli loota võistlejate mõistlikkusele ja valdavalt nii ka käituti.

Mohni ja Viinistu vahel puhus tagasiteel ühtlane tugev tuul, kuid lahte jõudes keeras tuul pisut vastu ja asendus kohati õnnelike tuulepuhangutega. Paljudele osalejatele tegi see finišeerimise keeruliseks. Võistlussõit mandrile kestis parimatel alla tunni ja viimastel üle kolme tunni.

Retke võidu saavutas Valde Viiding (Hang Loose). Võiduga kaasnes ürituse pikaajalise toetaja väärtuslik peaauhind – Viinistu kultuuri- ja konverentsikeskuse pakett neljale koos kosutava saunaelamuse, suupistete ja miljonivaatega merele, Mohni saarele. Teise koha saavutas Andres Kask (Team Jahe) ja kolmanda Rein Raud (Puri).

Üldarvestuse poodium.

Üldarvestuse poodium.

Naistest oli parim Cerly Aulik, Helle Väin ja Kristel Kaubi ees. Kõik on Team Chica liikmed. Erilist tähelepanu väärivad naiste üldarvestuse kõrged positsioonid, vastavalt 5., 6. ja 7.koht.

Naiste poodium

Naiste poodium

Mohni retke osalejate kommentaare saab kuulata siit: Valde Viiding, Kristel Kaubi, Helle Väin, Veiko Volar.

Mohni Retk X tulemused

Pildid – autor Argo Servet

Pildid – autor Tõnis Kask

Õhtu tõmbenumbriks kujunes Eru Surf Team improviseeritud bändi erakorraline esinemine. See oli tõeline muusikaelamus kasitud karulaane saunauksel.

Eru Surf Team Band

Eru Surf Team Band

Eru Surf Team tänab vapraid osalejaid ja koostööpartnereid;

Eesti Purjelaualiit, Viinistu Kultuuri-ja konverentsikeskus, Käsmu Vabatahtlik Merepääste, Park-Hotel Palmse, Palms, Äriarvestuse OÜ.