Tallinna Nädala regatt sai täna põneva lõpu 49er, RS:X ja Laser Standard klasside finaalsõitudega. Kokku kolm päeva kestnud võidupurjetamine pani punkti läbi hooaja väldanud Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarjale ning selgitas kogunisti kümnes paadi- ja purjelauaklassis lõplikult välja selle aasta parimad purjetajad.

Laser Standard klassis võistlesid finaalis Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi), Tavo Annus (ROPK), lätlane Ricards Toms Zvilna ning poolfinaali võitja Martin Aruja (ROPK). Otsustava sõidu ja regati võitis Rammo, Zvilna sai teise ning Annus kolmanda koha. Eesti meistrivõistluste kullaomanik on Rammo, teise koha saavutas Georg Haud (ROPK) ja kolmanda Aruja.

Nelja võistleva paadiga 49er klassile poolfinaali pidada ei saanud ning seilati üksnes finaalsõit. Võistluse võitjana väljusid sellest Juuso ja Henri Roihu (TJK), järgnemas Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK) ning Kristo Õunap ja Lenart Kivistik (TJK). Ka Eesti meistriks tulid hooaja kokkuvõttes Roihud Tammiste ja Seppa ning Õunapi ja Kivistiku ees.

Purjelauaklassi RS:X finaali kvalifitseerusid fliidiseeria tulemuste põhjal otse Rainer Kasekivi (Tallinna Purjelauakool), Roomet Riho Pung (TPLK) ja Gregor Schneider (TPLK). Poolfinaali võiduga lisandus neile konkurentsi pakkuma Artur Luure (Noblessneri Jahtklubi). Regati võidukarika võttis vastu Kasekivi. Pung tuli teisele kohale ja Schneider kolmandaks. Tänavune Eesti meister on aga Pung, teine koht kuulub Ingrid Puustale (NYCS) ja kolmas Kasekivile.

RS:X poodium

RS:X poodium

Laser Radial klassis sõitis end võidule Keith Luur (Pärnu Jahtklubi) Anna Pohlaku (TJK) ja Evo Annuse (ROPK) ees. Juunioride Eesti meistri tiitel kuulub samuti Luurile, hõbe Joosep Lausile (Saaremaa Merispordi Selts) ja pronks Annusele. Naiste seas saavutas meistrivõistluste võidu Anna Pohlak (TJK) Annegret Unnuki (ROPK) ja Liise Kööseli (ROPK) ees.

Märten Mikk ja Randal Annus (TJK) olid Tallinna Nädala regati parimad 29er klassis, kus teiseks purjetasid end Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK) ning kolmandaks Kaarel ja Mihkel Paal (Kalevi Jahtklubi). Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes on esimese ja teise koha omanikud samad, kuid kolmas tulemus kuulub Madis ja Martin Mikule (TJK).

RS Feva purjetajate seas panid võistluse kinni Veronika Kuvatova ja Hannah Tuulas (KJK) Thor Kaspar Marveti ja Helen Ausmani (KJK) ning Mia Marin Lilienthali ja Elisa Tamme (ROPK) ees. Kuvatova ja Tuulas võitsid ka Eesti meistrivõistlused. Hõbemedalite omanikud on Oskar Tiidemann ja Luca Remmel (ROPK) ning Marvet ja Ausman on pronksitiim.

F18 katamaraanil vormistasid regati võidu Uku Kuusk ja Aivar Soo (Eesti Katamaraanide Liit). Teise koha auhinnad teenisid Andres Laul ja Ain Roosma (EKL/KJK) ning kolmanda tulemuse vääriliselt purjetasid Vitali Vladimirov ja Ivo Remmelg (EKL). Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes kuuluvad esimesed kaks kohta samadele meestele ning kolmandaks tulid Jüri Saarnak ja August Luure (EKL).

Techno 293 alla 15-aastaste purjelauaklassis moodustasid võistluse esikolmiku Joonas Väär (NYCS), Uku Roosimölder (NYCS) ja Anna Maria Millend (TPLK). Sarja kokkuvõttes surfas end Vääri ja Roosimölderi kannul kolmandaks Margaret Kalm (TPLK).

Techno U15 poodium

Techno U15 poodium

Alla 17-aastaste Techno 293 klassis võitis Tallinna Nädala Renar Roolaht (TPLK) Raul Mihkel Antoni (NYCS) ja Daniel Schneideri (TPLK) ees. Eesti meistri tiitli omanik on käesoleval hooajal aga Anton, teine Roolaht ja kolmas Schneider.

Techno U17 poodium

Techno U17 poodium

Formula purjelaual oli regati parim Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi). Teisele kohale tuli Timo Runge (Team Mahe) ja kolmandale Aivar Kajakas (TM). Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes on Kivi ja Runge järel kolmas Martin Ervin (Team Extreme).

Formula poodium

Formula poodium

Tallinna Nädala regati Eesti meistrivõistluste sarja arvestuse väliselt osalenud 470 klassis olid võidukad Jakob Haud ja Richard Lilp (ROPK). Alari Lagle ja Kaia Kodasma said teise koha ning kolmandad olid Erik Suits ja Johanna Poksi (ROPK/TJK).

Klassidele Laser Standard, 49er ja RS:X koosnes võistlusformaat reedest pühapäeva ennelõunani toimunud fliidisõitude seeriastning pühapäeva pärastlõunal Pirital ranna lähistel lühirajal purjetatud vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnesid poolfinaalist, kus purjetasid fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlesid fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selgusid regati esikolmik ja 4. koht. Ülejäänud klassidele koosnes Tallinna Nädala regati võistlusformaat ainult fliidisõitudest.

Pühapäevaseid finaalsõite kommenteerisid kaldal Lauri Väinsalu ja Rimo Timm ning nende Postimees Online ülekannet on võimalik järelvaadata siin.

Tallinna Nädala regati korraldas Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Regatti toetasid Tallinna linn, Kalevi Jahtklubi, Pirita Surfiklubi, Eesti Merevägi ja Kaitseliidu Tallinna malev.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnesid kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg
Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Pildid – autor Krista Karik

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.