Eesti Suusaliit avaldas oktoobrikuu uudiskirjas, et Eesti saadab Pyeongchangi olümpiale ka ühe naismäesuusataja, kelleks võib osutuda surfikoolitaja, 21-aastane Lise Anette Vaher.
«Mul on hea meel, et minu eelmise hooaja tulemused on toonud Eestile võimaluse saata olümpiale ka naismäesuusataja,» ütles Vaher suusaliidu uudiskirjas.

Vaheri eesmärk oleks olümpiale kvalifitseeruda kahel alal – slaalomis ja suurslaalomis. Kuna Eesti sportlastele on koht ette nähtud rahvaste sõpruse kvoodi põhjal, ei saa olümpiale pääsev eestlanna osaleda kiirusaladel, vaid ainult tehnilistel.

Kes Eesti naismäsuusatajatest olümpiale pääseb, selgub jaanuari lõpus – otsustavaks saavad teenitud FIS punktid.

Lise Anette Vaher. Foto autor E.Lukšo.

Lise Anette Vaher.
Foto autor E.Lukšo.

Kommentaar Delfist:

Lise Anette Vaher: “Mul on hea meel, et minu eelmise hooaja tulemused on toonud Eestile võimaluse saata olümpiale ka naismäesuusataja. Olen suvel palju panustanud üldfüüsilistele treeningutele jõusaalis ning kasutanud lühikest suve ka uute huviliste väljaõpetamiseks ning võistlemiseks oma teisel lemmikalal – purjelauasurfis. Hooaja ettevalmistuse esimene lumelaager Itaalias, Val Senales suusakeskuses ning Austrias Pitztalis on läbitud. Peatselt on algamas järgmine laager koos Kronplats Racing Center tiimiga. Ootame kodukeskuste avamist Kronplatzis (Itaalia) – see teeb eluolu palju lihtsamaks. Palju toetust pakuvad meie tiimi kuuluvad teised sportlased ning olümpiakogemusega treenerid. Tean, mida oodata ning kuidas valmistuda. Novembri lõpus on plaan alustada selle hooaja võistlustega. Eesmärgiks on kvalifitseeruda olümpiale ka teisel alal, suurslaalomis. Olümpia on ilmselt iga sportlase unistus, nii ka minul. Soovin olla selleks ajaks parimas vormis ja palju rõõmu teevad sel hooajal appi tulnud toetajad. Töö ja õpingute kõrvalt sportimine on paras väljakutse, aga samas, kes teeb see jõuab. Minu ettevalmistuste kohta saab infot minu veebilehe, FB ning Instagrami kaudu.”

Surfikoolitaja Lise Anette Vaher

Surfikoolitaja Lise Anette Vaher