290809-nbc-ja-emv-ii-paevTuuleolud olid täna tunduvalt sobivamad purjelauaspordiks, kuid siiski väga muutlikud. Nagu plaanitud, anti start kell 12, tuul puhus siis 4,5m/s. Esimesena läksid merele raceboardid, kellele järgnesid peagi ka formulasõitjad. Tuule keerutamise tõttu katkestas peakohtunik Mihkel Meiel esimese stardi, võistluse käigus jäidki tuule suund ja tugevus muutlikuteks. Kui võistluse alguses puhus kagutuul, siis tunni jooksul oli suund juba lõunasse pööranud. Laht oli purjesid täis, kuna samal ajal toimusid ka purjetamisvõistlused.

Esimese arvesse läinud formula võistlussõidu võitis Martin Ervin (EST-202), kes on võitnud kõik kolm sellel aastal korraldatud NeilPryde Baltic Cup 2009 seeriavõistlust. Teine oli Toomas Mölder (EST-44) ja kolmas oli lätlane Aleksandrs Leontjevs (LAT-107). Teises sõidus vahetasid kaks esimest kohad – võitis Toomas ja Martin oli teine. Poole viie paiku sadama hakanud vihm peatas teise võistluspäeva ja rohkem võistlejad täna merele ei pääsenud. Vahelduv tuul pani proovile sõitjate taktikalised ja tuule püüdmisoskused. Kokku peeti 2 formula ja 2 raceboardi võistlussõitu.

Viimasele võistluspäevale lähevad formula klassis liidripositsiooni jagades vastu Martin Ervin (EST-202) ja Toomas Mölder (EST-44). Raceboard klassis hoiab esikohta soomlane Juha Blinnikka (FIN-6). Naiste arvestuses juhib Maarja Niinemets (EST-84). Noorte arvestuses võistlev John Kaju, kes esimese sõidu üldarvestuses 12. kohale sõitis, sai teises sõidus kirja valestardi, mis läks maksma noorte liidri koha – üldarvestuses 15.-17. kohata jagama jäänud lätlasele Rihards Akmentinsele (LAT-30). Leedust pärit Andrius Sluburkys (LTU-153) juhib juunioride arvestuses.

Et pühapäeval jõuaks rohkem sõite korraldada tuuakse esimene start ühe tunni võrra varasemaks. Kiprite koosolek algab homme kell 10.00 ja kell 11.00 on planeeritud esimene start.

Võistluste juhendid, päevakava ja kokkuvõtted asuvad võistluste ametlikul kodulehel: www.event.extreme.ee