Talisurfi Eesti meistrivõistluste kursisõidu etapp peeti Võrtsjärvel. Võistlusolud olid head, jää 16 cm paksune ja kaetud väiksemate lumelaikudega. Tuult oli esimesel võistluspäeval pisut vähevõitu, kuid pühapäeva 6-7 m/s tõstis kelkude kiirused juba 50-55 km/h.

Aleksander Leontjevs näitab osavus. Foto autor Enda Pärisma.

Aleksander Leontjevs näitab osavust.
Foto autor Enda Pärisma.

Võistlusel osales 19 purjekelgu klassi võistlejat, kelle seas ka maailmameistri tiitliga pärjatud meistreid nii Eestist kui Lätist. Etapi võitis Aleksander Leontjevs Lätist. Teise koha saavutas eestlane Tõnis Salong, kusjuures vahe esikohaga, maailma ühe parima kursisõitjaga, oli väiksem kui kunagi varem. Kolmanda koha saavutas Raivo Saarm. Noorte U20 esikoha võitis veenvalt Raul Mihkel Anton, kes üldarvestuses lõpetas samuti väga kõrgel 5-ndal kohal. Noorte teine oli Joonas Väär ja kolmas Uku Roosimölder. Kõik noored on Noblessneri kooli kasvandikud. Naiste arvestuses saavutas esikoha Liisa Aasma. Teise koha võitis võistluse noorim osavõtja Liisbeth Salong.

Raul Mihkel Anton. Foto autor Enda Pärisma.

Raul Mihkel Anton.
Foto autor Enda Pärisma.

Võitja kommenteeris et Eestis talisurfarite tase on tõusnud. Samuti said kiita meie tublid ja järjekindlad noored. Ala stabiilset arengut kinnitab ka EMV osavõtjate arvu igaaastane kasv. Edu saavutatakse siin aastatega, sest tegemist on tehnilise spordialaga kus olulist rolli mängivad pikaajalised kogemused. Igal juhul jääme suure huviga ootama maailmameistrivõistlusi, mis toimuvad juba kuu aja pärast Soomes, Lahtis.

Talisurfi EMV kursisõidu etapi tulemused.

EMV sarja jooksvad koondtulemused.

Pildid – autor Enda Pärisma.

Kursisõidu etappi toetasid Androna OÜ, Mulgisepp ja veel mõned Viljandimaa väikefirmad. Etapi kaaskorraldaja oli Eesti Purjelaualiit.

Talisurfi EMV koosneb neljast etapist:
– Kursisõidu I etapp (jääl)
– Slaalomi etapp
– Kursisõidu II etapp (lumel)
– GPS kiirussõidu etapp (läbi hooaja kestev võistlus)

EMV järgmine etapp on kavas kahe nädala pärast Harku järvel.

Esiplaanil noorim talisurfar Liisbeth Salong. Foto autor Enda Pärisma.

Esiplaanil noorim talisurfar Liisbeth Salong.
Foto autor Enda Pärisma.

EMV liider Tõnis Salong. Foto autor Enda Pärisma.

EMV liider Tõnis Salong.
Foto autor Enda Pärisma.