Tuul Prantsusmaal, Franquis ei ole otsa saanud ja headel kiirusuudistel ei paista lõppu tulevat. Mehed lähevad aina kiiremaks ja rekordid aina tulevad – nii isiklikud kui Eesti kõigi aegade tippmargid!
Eile, 9. mail. 2018 püstitas John Kaju EST24 uue Eesti purilaua kiirusrekordi 1×10 s, mis on nüüdsest 81,2 km/h, ületades nelja aasta taguse Erno Kaasikule kuuluva rekordi pea nelja kilomeetriga. Ka teised kiirusnäitajad olid Johnil väga head: 2 s maksimumkiirus 83,11km/h ja 5×10 s maksimumkiirus 78,14km/h.
John andis eilsest päevast järgmise hinnangu: „Eilne prognoos lubas tegelikult ainult 20 knotsi ja langevat trendi. Esialgu ei saanud õieti sõitagi. Päris palju sai speedi asjadega jalutatud ja ujutud, aga pealelõunal tuli päike välja, võimendus hakkas tööle ja keeras suuna õigeks. Mingi hetk olid praktiliselt ideaalsed tingimused – pidi lihtsalt puhangule täpselt pihta saama. Enamasti oli täpselt natuke liiga vähe, aga ühe ideaalse run-i ikka sain. Nüüd saab rahus jälle koju tulla, kõik eesmärgid said täidetud.“

Uudise autor: Jüri Kaldoja
est24 (1)