Uus hooaeg on alanud ja paras aeg välja kuulutada slalomiste ja “Funboardereid” koondav Eesti Purjelaualiidu 2018 slaalomi sari.

2018 slaalomi sarja on planeeritud kuni viis võistlusetappi. Võimalikud võistluskohad on Tallinn, Võsu, Topu, Laulasmaa, Saaremaa või Pärnu. Võimalusel soovib EPL võistluste toimumise geograafiat laiendada, kuid kõige olulisem kriteerium koha valikul on ideaalseimad võistlustingimused. Sarnaselt eelnevate aastatega teatatakse täpne võistluskoht paar päeva enne etapi algust. Täpsem info korralduse kohta on kättesaadav võistluste NORis ja EPL vastavates postitustes Liidu kodulehel ja FBs.

Slaalomi sarjas võistlevad koos nii profid kui harrastajad. Slaalomi stardis on korraga kuus kuni kaksteist võistlejat. Fun sarja laadseid ühisstarte reeglina ei kasutata. Igas ringis korraldatakse kas eliminatsioon või jagatakse osalejad fliitidesse vastavalt eelnenud tulemustele. Selline süsteem tagab, et korraga sõidavad ühes sõidus võrdse tasemega sportlased. Vastavalt juhendile ei saa Fun slaalom arvestuses osaleda 2017. aasta Slaalomi EMV Top10, EMV naiste arvestuse Top3 ja Fun slaalomi Top3. EVM arvestuses osalejad peavad olema reeglite kohaselt alaliidu liikmed. Mõlemale võistlejate fliidile tulevad eraldi sarja koondtulemused.

Võistlus kuulutatakse välja samamoodi nagu eelmisel aastal, vastavalt tuuleprognoosile ja korraldusmeeskonna võimalustele. Kui vähegi võimalik, siis eelistatakse nädalavahetusi. Slaalomi võistlusaken on tänasega avatud ja lõpeb oktoobris.

Sarja koondtulemustes liidetakse etappide lõpptulemused.

Täpsem info korralduse kohta on kättesaadav võistluste NORis ja EPL vastavates postitustes Liidu kodulehel ja FBs. .

Eesti Purjelaualiidu slaalomisarja osavõistlused korraldab EPL või EPL-i poolt aktsepteeritud Korraldaja, kellega sõlmitakse võistluste korraldamiseks kirjalikult õiguste ja kohustuste leping.

Täiendavad küsimused saatke palun slaalomi klassijuhile, Toomas Pertelile (tom@hiiusurfshop.ee).

Kristel Oitmaa
EPLi peasekretär
M 5228877

Raul Harro

Raul Harro