Noblessneri Jahtklubi Purjekooli (NYCS) kevadine regatt Noblessner Open Cup pakkus sõidurõõmu kõikidele osalenud klassidele.
Regatt toimus kahel päeval, 2. ja 3. juunil. Mõlema päeva ennelõunal oli vaiksem tuul, mis lubas rohkelt sõite Noblessneri sadama akvatooriumis noorematele osalejatele: Optimistidele ning purjelaua U13 ja U15 klassile. Tugevama tuulega pärastlõunad pakkusid põnevust RS Feva ja Raceboard üldarvestuse ning U17 võistlejatele.

Noori purjelaudureid oli kokku viis, neist kolm tütarlast U13 klassis ja kaks noormeest U15 klassis. Nendele oli sadama akvatooriumisse üles pandud lühike külgtuulerada. U13 sõidud võitis Lisett Aasmets, teise koha sai Saskia Põldmaa ning kolmanda Karolina Dovgan. Kõik kolm on NYCSi kasvandikud. U15 klassis võitis ülekaalukalt Evert Härm Tallinna Purjelauakoolist (TPLK), talle oli konkurentsi pakkumas Jakob Heinrich Tuubel (NYCS).
Ootame põnevusega järelkasvu arenemist ja sõite järgmistel võistlustel!

Pärsastlõunad avamerel olid tegusad, laupäeval peeti viis ja pühapäeval tugevnevas tuules kaks sõitu.
Purjelaudu osales U17 klassis seitse ja üldarvestuses viis. Kuna stardid anti lauduritele koos, oli konkurents täiesti olemas, hoolimata erinevatest arvestustest. U17 klassis võttis kindla võidu Daniel Schneider (TPLK), teise koha saavutas Joonas Väär (NYCS) ja kolmanda koha Kristofer Rajasalu (TPLK). Üldarvestuses sai esikoha Raul Mihkel Anton (NYCS), teise koha Artur Luure (NYCS) ning kolmanda koha ainus naisosaleja Helena Lindström (TPLK). Parim veteran oli neljandal kohal Andrus Jõgi.

Helena Lindström ütles peale võistlust, et tal on küll veidi kahju, et oli ainus naisosaleja: “Aga mul on hea meel, et ma sellise tuulega toime tulin, see polnud lihtne. Sain aru, mida ma veel juurde õppima ja harjutama pean. Kindlasti oli siin osalemine väga tore ja mul on hea meel, et tulin.”

Noblessner Open Cupi toetasid HeyDay Organic, Deromoshop, Eesti Pagar ja Printwise. Auhinnad tegi Enda Pärisma.

Võistluse koduleht
Pildid (autor Enda Pärisma): 1. päev ja veel 1. päev
2. päev ja auhinnatseremoonia

Heade soovidega

Enda Pärisma