2018 Fun sari sai möödunud nädalavahetusel Pärnu rannas eriti võimsa stardi. Hoolimata kesisest tuuleprognoosist, tuli võistlema koguni 37 surfarit! Tiimidest olid kõige arvukamalt esindatud TPLK noorsurfarid ja Chica-d.

Võistluse alguseks oli kohal ka tuul, mis puhus vahelduva eduga kogu Funi vältel, peamiselt formulaid, korraks ka väikeseid Funboarde soosides.
Toomas Pertel:“ Tingimused olid ägedad, aga pigem ikka Formula eelisega. Normaalsed slallitingimused olid ainult pühapäeval enne lõunat“.
Väga tihedas konkurentsis pärast kaheksat sõitu tõusis esimese päeva liidriks Frank Ervin (TPLK) edestades napilt Aivar Kajakat (Team Mahe). Naistest hoidis kindlalt esimest kohta Cerly Aulik (Chica).

Fun etapi teiseks päevaks tuli tuult juurdegi ning see andis hea eelise väikestele Funboardidele. Kolm sõiduvõitu võttis Toomas Pertel (HiiuSurf).
Teise päeva hommikul said ka Cerlyst korraks mööda TPLK Lola Maria Pärna ja Helena Lindström.

Cerly ennast siiski nii kindlalt ei tunne, kui võiks arvata:„ Noored tüdrukud on kogu aeg peavalu valmistanud, nad on ikka väga kõvad konkurendid. Üks vale varustuse valik ja juba on nad minust ees.“

Frank Ervin võistlusest: „Ütleksin, et tingimused olid head, kiirus oli samuti hea ja manöövrid tulid ka hästi välja. Natuke mängis kaasa ka põhikonkurendi, Aivar Kajaka, ebaõnn.“

Aivar Kajakal tuli kahjuks tehniliste probleemide tõttu jätta vahele teise päeva kaks esimest starti.
Omajagu keerulisemaks muutis raja tegemist ja sõitmist suur hulk kalavõrke, millest ilmselt ükski kala Pärnu lahes ei pääse.
Pärastlõunaks tuul veidi vaibus ning taaskord domineerisid formulad.
Kokku toimus kahe päeva jooksul 16 sõitu.

Fun sarja esimese etapi võitis Frank Ervin (TPLK) napilt Aivar Kajaka (Team Mahe) ees. Kkolmanda koha sai väga stabiilselt sõitnud Raivo Saarm (Team Jahe).

Naiste arvestuses domineeris Cerly Aulik (Chica) Lola Maria Pärna (TPLK) ja Helena Lindströmi (TPLK) ees.

Masterite klassis oli võidukas Valde Viiding (Hang Loose), teisele kohale tuli Meelis Uustalu (Aloha) ja kolmandaks Toomas Pertel (HiiuSurf).

Grand Masterite esimene oli Aivar Kajakas (Team Mahe), teine Raivo Saarm (Team Jahe) ja kolmas Peep Tomingas (Aloha).

U17 kõik poodiumikohad läksid sedakorda kõik TPLK-le, esikohale sõitis ka üldarvestuse esimene Frank Ervin, teiseks ka naistearvestuse teine, Lola Maria Pärna ja kolmandaks ka naiste kolmas, Helena Lindström.

U15 esimeseks tuli Romek Roolaht (TPLK), teiseks Evert Härm (TPLK) ja kolmandaks Jakob Heinrich Tuubel (NYCS).

Väikeste Funboardide arvestuses läks esimene poodiumikoht Hiiumaale, Toomas Pertelile (HiiuSurf). Teiseks tuli Peep Tomingas (Aloha) ja kolmandaks Martin Berkmann (Hiiumaa Surfiklubi).

Enim sõiduvõite:
Frank Ervin 6
Aivar Kajakas 5
Toomas Pertel 3
Valde Viiding 2

Pärnu Fun 2018 korraldamist toetasid: Sportland, Tartu Õlletehas, Pärnu Surf Center, Reiumaa Motell, Pärnu Surfiklubi ja Eesti Purjelaualiit.
Täname fotograaf Katrin Meriranda imeliste fotode eest!

Ja lõpetuseks, erilised tänud Pärnu FUN 2018 korraldajale, Annika Tuisk-Ilvesele ja kohtunikele, Madis Ausmanile ja Piret Tankile!

PÄRNU FUN 2018 tulemused

Kristel Oitmaa
EPL Peasekretär
5228877

Katrin Merirand

Katrin Merirand


Katrin Merirand

Katrin Merirand


Katrin Merirand

Katrin Merirand


Katrin Merirand

Katrin Merirand


Katrin Merirand

Katrin Merirand


Katrin Merirand

Katrin Merirand


Katrin Merirand

Katrin Merirand


Katrin Merirand

Katrin Merirand