Hiiumaale oli sportlikku nädalavahetust tulnud nautima 48 purjelaudurit, mis võis olla FUN sarja osalejate rekord!, ja vähemalt sama palju kaasaelajaid. Kärdla sadama roheala muutus mõnusaks telklaagriks, kus võis lisaks purjelauduritele näha erinevas vanuses toimekaid lapsi ja väga sõbralikke surfikoeri.

Võistluspäeva hommikul oli tuul pea olematu, ent pärast kiprite koosolekut hakkas tuul järjest tõusma ja need võistlejad, kellel oli suurem varustusevalik, olid tõelise dilemma ees – mida võtta, mida jätta – prognooside kohaselt võis tuul puhanguti tõusta lausa 18m/s! Küsimus oli vaid ajas, et kui kiiresti see kõik toimub. Technodel oli lihtsam – purjevalikut üldjuhul ei olnud ja mindi peale oma ainukese olemasolevaga.

Esimesel võistluspäeval peeti ennelõunal neli starti, millest kolmel skooris Valde Viiding (Hang Loose). Naistest toimus äge võitlus Katrin Sula (Team Chica) ja Cerly Auliku (Team Chica) vahel. Peale lõunapausi puhus tuul eriti hästi Taavi Tiiriku (Maui.ee) purjesse, kes võitis samuti neljast sõidust kolm. Technoga sõitjatele oli üle 10 m/s tuuletugevus kaasavõetud varustuse jaoks tugevalt üle ja nad otsustasid jõuvarusid säilitada järgmiseks päevaks, mis hiljem selgus, ei olnudki vale otsus.

Teise võistluspäeva hommikul oli selge, et loodus, hoides tasakaalu, on otsustanud Hiiumaale tuult mitte anda. Technod hõõrusid käsi ja mõistsid koheselt, et nüüd on nende aeg eilsed kaotatud võistlussõidud tagasi sõita/võita. Näod naerul mindi starti. Oli see ju neil viimane omavaheline mõõduvõtmine enne peatselt algavat Techno 293 MMi Liepajas.

Suurepärased sõidud tegi Andrus Jõgi (Puri), kes võitis teisel päeval esimesed kaks sõitu. Samuti sõitis väga hästi Raivo Saarm (Team Jahe), kes võitis pea tuuletutes oludes ühe sõidu ja kuuldavasti seda Kalev Alliksaare (Puri) Mistral lauaga, kes ise hoogsalt võistlejatele kaldalt kaasa elas. Omavahelist tasavägist võistlust pidasid Kristofer Rajasalu (TPLK) ja Alan Mitšulis (TPLK). Naistest oli teisel päeval parim Helena Lindström (TPLK).

FUN III etapi üldarvestuse võitis ülekaalukalt Taavi Tiirik (Maui.ee), keda näeb stardijoonel üliharva. Teiseks tuli Frank Ervin (TPLK), kes tegi suurepärased sõidud nii esimesel kui teisel päeval, vaatamata kellarihma purunemisele ja starti hilinemisele. Kolmanda koha üldarvestuses võitis kohalik hiidlane Toomas Pertel (Hiiu Surf), kes samuti tegi väga head sõidud just esimesel päeval.

Esikolmik

Naiste arvestuses võitis Katrin Sula (Team Chica), teise koha saavutas Cerly Aulik (Team Chica) ja kolmanda koha Lola Maria Pärna (TPLK).

naiste esikolmik

U15 arvestus kuulus esikoht Tallinna Purjelauakooli kasvandikele: esikoht Joonas Mik, teine koht Evert Härm ja kolmas koht Romek Roolaht.

U15

U17 vanuseklassis võitis ülekaalukalt Frank Ervin(TPLK), teise koha saavutas Hugo Kruus (Surfikool) ja kolmanda koha Lola Maria Pärna (TPLK).

U17

Masterite vanuseklassis tuli esimeseks Toomas Pertel (Hiiu Surf), teise koha saavutas Valde Viiding (Hang Loose) ja kolmanda koha Cerly Aulik (Team Chica). Grand Masteritest saavutas kõrgeima koha Taavi Tiirik (Maui.ee), teise koha Katrin Sula (Team Chica) ja kolmanda koha Raivo Saarm (Team Jahe).

masterid 1

masterid

Parim Funboarder (kuni 140 l lauaga) oli samuti võidukas Taavi Tiirik (Maui.ee).

Taavi Tiirik 2

SUP aerulaua võistluses oli naiste arvestuses esimene Cerly Aulik, Siret Tara ja Marjanne Kroobeni ees. Üldarvestuses võttis esikoha Valde Viiding, teise koha saavutas Cerly Aulik ja kolmanda Karl Robin Tiislär.

sup naised

sup üld

Hiiu Fun 2018 tulemused

FUN sarja koond peale kolme etappi 2018

Pilte MAALT ja MERELT (autorid vastavalt Hanno Luukas ja Hiiumaa Surfiklubi).
Taavi Tiiriku eht üldarvestuse võitja blogi saab lugeda SIIT. Frank Ervini, üldarvestuse II koha võitja mõtted võistlusest on kirjas SIIN.
Toomas Perteli, üldarvestuse III koha emotsioonid aga SIIN.

Eesti Purjelaualiit õnnitleb omaltpoolt kõiki võitjaid ja tunnustab vapruse eest kõiki osalejaid!

Korraldusmeeskond, eesotsas Martin Berkmanniga – suurimad tänusõnad teile, et sellise võistluse korraldasite! Usun, et kõik need 48 võistlejat ja rohkemgi veel on ka järgmisel aastal kohal, sest selliselt võistluselt lihtsalt ei saa puududa!

Eelinfona, et FUN sarja IV etapp toimub Saaremaal, Nasvas, 8.-9. september. Samuti, avatud on eelregistreerimine 4. augustil toimuvale 30. Aegna maratonile!

Lõppsõnana soovime tänada võistluse sponsoreid ja toetajaid: Hiiusurfshop, Hiiumaa Surfiklubi, Hiiumaa vald, Kärdla sadam ja Eesti Kultuurkapital. Eesti Purjelaualiit toetab omaltpoolt kõikide FUN etappide toimumist.

Kristel Oitmaa
EPLi peasekretär
5228877

FUN II

boriss