Hiiusurf Ristna Wave Classic 2018 peeti 10.-12.08.2018 nädalavahetusel Ristnas.

Eelmise nädala alguses lubas prognoos Ristnasse head tuult ja lainet kolmeks päevaks. Kahjuks aga tegelikkus osutus oluliselt erinevaks ning võistluste jaoks sobivad tingimused olid vaid reedel. Hommik algas registreerimise ja skippersiga ning kuna meri oli veel täiesti sile, algas pinev ootamine. Tasapisi hakkas tuul kagust edelasse pöörama ning ka laine tekkima. Pealelõunal alustati „Single“ võistlustabeliga FUN Wave arvestuses, et päeva parimad tingimused oleksid õhtu poole Eesti Meistrivõistluste ajal. Kuna hüpete jaoks ei olnud tingimused piisavalt head, hindasid kohtunikud vaid lainesõitu, arvesse läks kaks parimat lainet. Esimesest ringist said kindlalt edasi Karl Robin Tiislär, Toomas Pertel, Boris Ljubtšenko ja Martin Berkmann. Esimeses poolfinaalis olid vastamisi Robin ja Tom. Esimesel katsel ostsustasid kohtunikud sõidu ülikeeruliste tingimuste tõttu poole pealt katkestada. Järgneva tunni jooksul tingimused paranesid ning võistlejad saadeti uuesti vette. Kordussõidus jäi väga napilt peale Robin ning sai finaali. Teises poolfinaalis olid vastamisi Boris ja Martin. Kahjuks ajas Martin segamini sõitude järjekorra ning Boris sai kindlalt finaali. Kolmanda koha sõidus oli hiidlaste omavahelises kemplemises parem Tom ning finaalis näitas ilusat ja agressiivset lainesõitu Robin, kes sellega ka esikoha kindlustas.

Tingimused läksid järjest paremaks ning peale kiiret kohtunikebrigaadi vahetust alustati EMV arvestuse „Single“ eliminatsiooni sõitudega. Laine läks järjest paremaks, kuid tuuleolud olid äärmiselt kõikuvad ning seetõttu otsustasid kohtunikud ka EMV sarjas hinnata vaid lainesõitu. Veerandfinaalidest liikusid edasi Matias Komokallio, Kristjan Kiisk, Vesa Poutiainen ja Ain (Penny) Härmson. Laine- ja tuuletingimused läksid järjest paremaks ning poolfinaalides võis juba näha tõeliselt nauditavat lainesõitu. Esimeses poolfinaalis näitas 21-aastane põhjanaaber Matias suurepärast lainesõidustiili ja väga head lainevaliku oskust ning kuigi ka Kris sõitis väga häid laineid, siis finaali sai siiski Matias. Teises poolfinaalis oli tasavägine heitlus Penny ja Vesa vahel. Otsustavaks osutusid Penny suuremad kogemused laine- ning asukoha valikul ja ta sai edasi finaali. Kolmanda koha sõidus pani enda Ristna kogemused maksma Kris. Esimesed lained olid mõlemal võistlejal üsna võrdsete skooridega. Seejärel aga paistis silma, et Kris’i laine- ja asukoha valik oli ideaalilähedane ning ta võttis üsna kindla eduga kolmanda koha. Finaalis näitas eriti küpset ja kannatlikku võistlustaktikat oma esimest lainesõidu võistlust tegev Matias. Ka Penny näitas väga kvaliteetset lainesõidu oskust ning parimad laineskoorid olid meestel võrdsed, kui paremuselt teine laine oli Matiasel parem ning seega krooniti ilusa päikeseloojangu taustal „Single“ eliminatsiooni võitjaks Matias.

Paraku järgmistel päevadel enam võistlusteks sobivaid tingimusi ei tulnud ja seetõttu jäidki mõlemas arvestuses kehtima „Single“ eliminatsioonide tulemused:

FUN Wave:

1. Karl Robin Tiislär (Surfikool)

2. Boris Ljubtšenko (Hiiusurf)

3. Toomas Pertel (Hiiusurf)

4. Martin Berkmann (Hiiusurf)

5-8. Vahur Post (Hiiusurf)

5-8. Juhan Heinma (Hiiusurf)

5-8. Siim Reinvald

5-8. Albert Tumanov

EMV:

1. Matias Komokallio (Tuusulanjärven purjelautailijat)

2. Ain Härmson (Surfhouse)

3. Kristjan Kiisk (Surfikool)

4. Vesa Poutiainen

5-8. Alexander Rom (Pirita Surfiklubi)

5-8. Karl Robin Tiislär (Surfikool)

5-8. Boris Ljubtšenko (Hiiusurf)

5-8. Krišjanis Tutans (Burusports)

Hiiumaa Surfklubi korraldusmeeskond tänab kõiki võistlejaid, kohtunikke ja toetajaid HiiuSurfShop, Kalipso.ee, Eesti Purjelaualiit.

Pildid SIIT (Raul Harro)

Toomas Pertel
Hiiumaa Surfiklubi

Ristna Matias

wave võitja

Ristna Wave

Ristna wave1

Ristna Wave2

Ristna wave 3