22.-24. august toimusid Kisezersi järvel Lätis Raceboardi Euroopa meistivõistlused ja 24.-26. augustil toimus samas kohas 2018 Baltic Challenge Cup.

Andrus Jõgi saavutas EMil 49. koha! Tulemused SIIT.

2018 Baltic Challenge Cupil saavutas formulistidest väga hea teise koha Frank Ervin (TPLK) ja Renar Roolaht (TPLK) kolmanda koha. Preiss oli muidugi peajagu üle.
Tulemused SIIN

Meie technodest jõudis poodiumikohale Kristofer Rajasalu (TPLK), e U17 arvestuse võidukas kolmas koht!.

Mõnus lugemine võistlusest Aivar Kajaka blogis.

Võistlusjärgsed kommentaarid asjaosalistelt:

Evert Härm (TPLK, U15, 12. koht): “See oli minu teine võistlus järve peal ja taas oli see Lätis. Järvel on võrreldes merega erinev lainetus ja ka tuul toimetab teistmoodi. No aga erinevad tingimused annavadki erinevaid kogemusi. Tuul näitas igal päeval erinevat iseloomu, olles esimesel päeval kohati tugevate puhangutega, pagine. Järgmisetel päevadel sai teda oodata, st tuul oli nõrk, puhudes kord siit ja siis sealt. Vahet ei ole, et veele minnes teadsin, et enamik minu vanusegrupis on minust paremad. Võistlusest otsustasin võtta mis võtta annab ja jäin oma sooritusega rahule. Võistlus mulle meeldis ja loodan, et saan järgmine aasta ka seal võistelda.”

Romek Roolaht (TPLK, U15, 8. koht): “1. päev: Järvel tundus olevat üsna vähe tuult, nii et tegime low-end trimmid. Kui meie lipp üles läks, olid esimesed juba keset järve ja glisseerisid. Sinna jõudes sain aru, et tuult oli täpselt nii palju kui vaja ja vesi oli sile. Startides väga mingit halsi eelist polnud ning startisin kõik sõidud paremaga liini keskelt pigem. Sõidu ajal proovisin jälgida puhanguid ja fleeti, mis ei tulnud kõige paremini välja. Enne viimase sõidu starti hakkas tuul tõusma ja tõusis puhangutes kuni 14 m/s. Viimases sõidus hävisin, kuna puri kukkus korduvalt vette ja selle välja tirimine ei olnud alati kerge. Tulemused olid 7.0; 6.0; 10.0 ja päeva lõpuks kaheksas koht. 2. päev: Tuult oli nelja kanti ja pagides 6 m/s. Stardid tulid oluliselt paremini välja kui esimesel päeval. Krüssus aga ei suutnud puhanguid jälgida ja sellega kaotasin. Allatuules võitsin tavaliselt 1-2 kohta tagasi. Tulemused olid 10.0; 11.0; 10.0, päeva lõpuks olin langenud kümnendaks. 3. päev: Tuult oli alguses 4m/s, puhangutes 5m/s, kuid ülemise märgi juures olid tugevamad puhangud. Peale kahte starti jäin 8.5 alla ja proovisin esimesel võimalusel ära pautida. Pumpasin üle poole ajast ja tänu sellele sain krüssus mõnest mööda. Teine sõit läks erakordselt hästi – olin ülemisest märgist finišini neljas. Finiši sirgel sain hea puhangu ja jõudsin peaaegu kolmandast kohast mööda. Tulemused olid 8.0; 4;0 ja 8.0 ning tõusin kahe koha võrra kaheksandaks.”

Tulemused SIIN

Fotod SIIN

Kristel Oitmaa
EPLi peasekretär
5228877

Frank

Renar_Kirzese
Start
aivar kirzese