Brigita Viilop, Betti Vainküla ja Tristen Erik Kivi on tagasi Hvide Sandest Taanist, kus 9.-14. september toimusid 2018 IFCA maailmameistrivõistlused (http://www.ifcaclass.com/2018-slalom-worlds/).

Fleedid olid väga tugevad nii meestel kui naistel. Peaaegu terve naistefleet oli käinud varasemalt PWA-l. Ilmaolud võistlejaid ei hellitanud – iga päev sadas vihma ja temperatuurid olid 10 kraadi kanti. Õnneks puhus iga päev arvestatavalt tugev tuul, sageli 15 m/s.

Enne võistlust olid kõik meie omad valmis andma tugeva võistluslahingu. Teisel päeval oli Bettil eriti hea minek kui saavutas A finaalis 3. koha! Kahjuks jäid aga Brigita ja Tristen suhteliselt võistluse alguses haigeks, Bettit tabasid palavik, köha ja nohu võistluste teises pooles.

Tristen: “Võistluse tulemusega ei ole ma rahul. Terve nädala peale ei saanud ühtegi okeid tulemust. Igas eliminatsioonis oli mingi erinev põhjus, miks ei tulnud hea tulemus. Positiivne on see, et kiirus oli väga hea. Tean täpselt, mis asjade kallal pean edaspidi tööd tegema.”

Brigita: “Taani võistlus oli pikk ja väga raske, kuid väga kogemusterohke. Võistluse käigus nägin täpselt ära, mille kallal tuleb veel tööd teha. Kuigi tean, et oleksin suutnud paremat, pean tulemusega siiski enam-vähem rahule jääma.”

Betti: “Võistlus oli raske, külm ja pikk. Tänu sellele, et iga päev oli erinev ilm, oli väga hea kohe aru saada, kus on nõrgad kohad ja mida veel harjutama peab. Kindlasti oleks paremini saanud, aga hea õppetund tulevikuks, mida nüüd pean treenima, et puudujäägid ära täita.”

Lõpptulemusena saavutas Tristen 40. koha 67 võistleja hulgas, mis on super tulemus! Betti saavutas 8. ja Brigita 9. koha 14 võistleja hulgas, mis on samuti suurepärased tulemused!

Meeste koondtulemused SIIN

Naiste koondtulemused SIIN

Loodetavasti kohtume Tristeni, Betti ja Brigitaga juba järgmisel nädalal, Eesti meistrivõistlustel Tallinnas! Vt ka http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-mv/.

Sportlasi toetavad Alu Metall Grupp, Hallebygg, Stairman, Pirita Surfiklubi, Ulaelu, HiiuSurfShop, Point-7, Surfhouse, Fanatic, Ripcurl, Eesti Purjelaualiit.

Kristel Oitmaa
EPLi peasekretär
5228877

betti ja brigita

betti ja tristen

betti

betti2

betti3

briku

briku2

Tristen

tristen2