13-19 september toimusid Hispaanias , Santa polas Formula MM võistlused kust eestlastest võtsid osa Martin Ervin, Johannes Ahun, Toomas Mölder , John Kaju, Henri Kaar ning Maarja Niinemets.
Võistlusel oli väga erinevad tingimused , enamuses keskmine ja tugevam tuul. Kohati mõõdeti isegi välja 39 sõlme tugevune tuul, mis sundis nii mõnedki tugevad mehed katkestama. MM oli viimase aja üks pingelisemaid formula võistlusi. Kogu kaheteist sõidu vältel lahutas esikohti paar punkti.

Maailmameistriks tõusis alles viimase sõiduga Poolas resideeruv austraallane Steve Allen. Teise koha sai pingelist konkurentsi pakkunud poolakas Wojtek Brzozowski, kes viimases sõidus murdus. Ka kolmas koht läks Poolasse Przemek Myarczynskile.

Meie sõitjatest saavutas kõige kõrgema koha Martin Ervin(24.), veel enne viimast sõitu oli temast 3 punktiga ees Johannes Ahun(parim tulemus 5s), kes lõpetas siiski 26ndal kohal.  Kolmas eestlane oli Toomas Mölder 33ndal kohal, kelle parima sõidu tulemus oli 7s koht. Youth arvestuses Eestit esindanud John Kaju lõpetas 2na, kuid väärib märkimist, et enne viimast, otsustavat sõitu oli ta veel juhtimas. Üldarvestuses  Johnile 40s koht. Henri Kaar lõpetas 43ndal kohal.
Naiste arvestuses võistelnud Maarja Niinemets lõpetas 8ndana.
Pilte: http://picasaweb.google.com/Johkaj/ ; http://www.windsurfsantapola.com/2009/fotos_esp.asp
Tulemused: meeste http://www.formulawindsurfing.org/filez/results/090919_2/men_official.pdf naiste: http://www.formulawindsurfing.org/filez/results/090919_3/women_official.pdf
Blogisi: www.johnkaju.com