9. märtsil 2019 sõitis Tõnis Salong välja Eesti kõigi aegade kiirema tulemuse jääl. EPLi jääsurfi kiirusõidu etapil arvesse minev tulemus 5*10s 81,8km/h ja 1*10s Eesti rekord 86km/h.

Võtsime ka Tõniselt kommentaari: “Laupäeval kui head tuult lubas, läksime niisama tšekkama Võrtsule. Jää paistis suhteliselt ilus, kuid oli cm jagu kõvat lund peal, mis osutus kõvaks takistuseks. Natuke ringi sõites avastasime Emajõe suudmes umbes 2 ruutkilomeetrise, peaaaegu lumevaba ala väga sileda jääga. Esimesed katsed tulid kohe 80kanti. Kuna tuult tõstis, siis kiirused järjest kasvasid. Tänu absoluutsetele tingimustele, oleks võinud punnitada enamat, aga hooaja alguses saadud õlaviga tuletas ennast meelde. Kui aus olla, on tippkiiruse rekord ikkagi Borissi käes ja seda viga tuleks tulevikus parandada 😀

Palju õnne veelkord EPLi poolt!

Foto: Enda Pärisma

T. Salong