tony21




Eile oli esimene päev European Freestyle PRO Touri finaaletapil. 141
Võistlustulle astusid kõik kolm eesti esindajat, Christofer Kalk EST141, Tony Mõttus EST21 ja Sten Aava EST252. Osalejaid 24 erinevatest riikidest.
Esimene ring tehti single elimination, milles loositahtel Tony ja Sten sattusid kohe omavahel kokku, kust edasi läks Tony, saades vastaseks Steven Van Broeckhoven B72, kes on hetkel vaieldamatu tuuri liider ja kahjuks kustutas belglane Tony lootused selleks päevaks. Christoferil läks aga paremini. Jõudes küll oma esimesse heati minut hiljem võitis ta selle ülekaalukalt. Järgmiseks vastaseks sai meie esisõitja Nicolas Akgazcyan FRA665 (PWA 8 ja EFPT3 ränking) kelle kogu publiku suureks üllatuseks Christofer alistas.  Järgmise heatis kahjuks nii hästi ei läinud ja kohaks kujunes 24 osaleja seas 8-s !
Kohe järgi tehti ka double elimination.
Tony võitis kohe esimese ja läks seejärel kokku kogenud Promponas StamGRE16Promponas StamGRE16, kellele kahjuks napilt kaotas. Stenni esimene heat läks sama teed. Peab lisama, et kuna tegu on finaaletapiga ja muid freestyle võistlusi maailmatasemel pole, siis kohal on tõeline koorekiht ja sellises seltskonnas pärjata on eriti raske.
Tänu heale tulemusele single eliminationis, Christofer asetati tabeli ülemisse osasse ja alustas võistlemist võites kohe esimese heati. Järgmiseks vastaseks on sambamees braziiliast Edvan Souza BRA250 , kelle hetkeränking on 7-s. Tasskord oli publiku üllatus suur, sest EST141 alistas soojamaavabastiileri ja astus vastu oma rivaalile Star-Board ProKidsi võistlustelt Dieter Van der EykenB35  kellega lahing oli nii võrdne, et kohtunike otsus tuli väga pika mõtlemise järel. Meie kahjuks küll. Double Eliminationi tulemus siis 6-s !!
Kokkuvõttes on eesti astunud vabastiilimaailma tugeva jälje ja peale eelmise aasta Prokidsi Maailmameistriks tulemist on Christofer tõestamas et ka põhjamaadest võib tulla nii Euroopa kui maailmameistreid ! ?

Eesti Tiimi pildid
Ametlikud tegijad ArteliZ pildid
Jonas Roosens pildid
ja jälgi uudiseid www.slowride.ee

Eesti Vabastiili Tiimi toetab: