Hiiumaale oli tuulist ja sooja nädalavahetust nautima tulnud 50 purjelaudurit. Koos sõprade ning pereliikmetega oli laagris vähemalt 100 purjelauahuvilist.

Reedel toimusid 18-20 sõlme puhuva tuulega treeningsõidud, mille käigus endale ja varustusele viimast lihvi anti.

Laupäeval puhus soe 13-16 sõlme tuul, mis kõigil näod naerusuil hoidis. Peeti kaheksa võistlussõitu, mille tulemusena mindi tabeli esiotsas pühapäevale vastu väikeste punktivahedega. Esimesel kohal oli kuue punktiga Valde Viiding (BlackTeamEstonia), kahe punkti kaugusel oli Renar Roolaht (TPLK) ning kolmandal kohal 12 punktiga Frank Ervin (BlackTeamEstonia). Ühe punkti kaugusel oli Frankile kuklasse hingamas Toomas Pertel (BlackTeamEstonia).   Naistest võidutses esimese päeva sõitude järgselt Cerly Aulik (Team Chica), teisele positsioonile oli ennast sõitnud Helle Väin (Team Chica) ja kolmandaks Marili Ringo (TPLK). Pühapäeva hommikul skiprite koosolekul oli neid, kes soovisid et tuulejumal lubaks vähemalt ühe sõidu teha ja oli neid, kes lootsid tuulevaikust. Oli olukordi, kus isegi vette minemata oldaks tuule tekkimisel ja sõidu toimumisel tabelis oma kohta parandatud … oli tunda ärevust. Lõpptulemusena võeti kuulda tuulevaikuse pooldajate soove.

Seega Hiiu FUN 2019 võitjad on:

Üldarvetus

I koht Valde Viiding (Black Team Estonia)

II koht Renar Roolaht (TPLK)

III koht Frank Ervin (Black Team Estonia)

Naised

I koht Cerly Aulik (Team Chica)

II koht Helle Väin (Team Chica)

III koht Marili Ringo (TPLK)

Master

I koht Valde Viiding (Black Team Estonia)

II koht Toomas Pertel  (Black Team Estonia)

III koht Meigo Jääger (Visa)

 

Grand Master

I koht Matti Mik (Road Spirit MC)

II koht Veiko Volar (Lahepere Surfiklubi)

III koht Helle Väin (Team Chica)

U17

I koht Joonas Mik (Road Spirit MC)

II koht Kristofer Rajasalu (TPLK)

III koht Hugo Kruus (Surfikool)

U15

I koht Oskar Lillepea (Black Team Estonia)

II koht Emma Viktoria Millent (Pirita Surfiklubi)

III koht Sofia Hämäläinen (Pirita Surfiklubi)

Väike Funboard kuni 140l parim oli Valde Viiding (Black Team Estonia).

Kuna svertlaudadega osalejaid oli palju siis toimus pühapäeval KidsFunRace. Rada oli lühike ning kaasaelajatel lähedalt sadamakailt jälgitav. Kõige osavamad vaikse tuule võlurid olid Kristofer Rajasalu (TPLK), Evert Härm (TPLK) ning Sofia Hämäläinen (Pirita Surfiklubi). Kokku osales 15 tulevikutegijat.

Ilusa ja sooja suveilmaga peeti ka SUP arvestuse sõite. Esimese koha saavutas Boris Ljubtšenko (BlackTeamEstonia) (03:00:57), teise aja sõitis välja Alan Mitšulis (TPLK) (03:01:94) ja kolmanda koha saavutas Renar Roolaht (TPLK) (03:05:79).

 

Võitjate hinnangud võistluskorraldusele ja enda sõitudele:

Cerly Aulik (naiste I koht) “Mina jäin väga rahule. Super ilm ja tuul ja rada. Kõik toimis hästi. Tõnis oli ikka täpne nagu alati.”

 

Helle Väin (naiste III koht): “Kôik oli täiuslik!“

 

Marili Ringo (naiste III koht): “Hiiumaa Fun nagu ikka – alati mega mõnus asukoht, hea seltskond ja väga hea ilm. Rada oli hästi vette pandud, stardiliin mõnusalt pikk, finišisse sai viimasest märgist lihtsalt alla lasta. Eriti fun oli pühapäeval “fun kids race”, mida oli päris huvitav sõita.”

 

Valde Viiding (üldarvestuse I koht): “Nes ma oskan öelda. Nähes selle aasta algul, kuis noored ja hiidlased on arenenud, ei olnud mul antud võistluse osas mingeid lootusi. Lisaks veel pekkis hüppeliiges. Aga hüppeliigese tarvis harjutasin Laulasmaal invatsaibe ja lootsin mingit konkurentsi ikka pakkuda. Aga selline tulemus oli üle ootuste, ja veel sellise vanaaegse purjega. Vaatasin järgi, tootmisaasta 2008.”

 

Renar Roolaht:”Mul on olnud juba siin esimesest funist saadik soov võita üks etapp. Alguses esimesed viis sõitu olid lootust andvad, aga lõpp ei läinud nii hästi. Minu jaoks on kõige põnevam just slalli sõita ja just selleks mulle väga meeldis esimese päeva ilm ning teise kohaga saab rahul olla.”

 

Frank Ervin: “Hiiumaale minek on alati mõnus ning kuna viimased paar aastat on Hiiu FUNil ka tuult olnud, oli ootus suur. Olen endas pettunud, et tegin palju vigu ning esimesed kolm sõitu ei läinud üldse hästi, kuid peale seda õnnestus mingil määral sooritust parandada ja kaks sõiduvõitu võtta.”

Suured tänud võistluste toetajatele: HiiuSurfShop, Eesti Purjelaualiit ja Prike AS!

Hiiu FUN tulemused

FUN sarja kolme etapi koondtulemused

Fotod (Katrin Merirand)

 

Martin Berkmann

Hiiu FUN 2019 korraldusmeeskonna nimel

DOC_7598-2

DOC_4711 DOC_4731 DOC_4740 DOC_4845 DOC_4930 DOC_4969 DOC_4974 DOC_4999 DOC_5075 DOC_5179 DOC_5434 DOC_5441 DOC_5498 DOC_5803 DOC_5808 DOC_5889 DOC_5926 DOC_6047 DOC_6528 DOC_6773 DOC_6925 DOC_6977 DOC_7014 DOC_7045 DOC_7398 DOC_7493 DOC_7530 DOC_7557 DOC_7571 DOC_7575 DOC_7582 DOC_7585 DOC_7589 DOC_7594