Kokku peeti SUP EMV ja harrastajate sarjas neli võistlust – Pirital, Viljandis, Kakumäel ja Võrus. Kõige osavõtjate rohkem etapp toimus Pirital, kus osales kokku 29 võistlejat.

Sarja võitjad klassi- ja vanusearvestuste lõikes:

 

Eliit üldarvestus

I Madis Vitsut (Viljandi Aerutamisklubi)

II Rein Lehtmets (RTG Spordiklubi)

III Betti Vainküla (Pirita Surfiklubi/Surfhouse)

 

Eliit naised

I Betti Vainküla (Pirita Surfiklubi/Surfhouse)

II Mariana Rästas (Pirita Surfiklubi)

III Helena Lindström (Pirita Surfiklubi)

 

Harrastajad üldarvestus

I Kristjan Novitski (Pirita Surfiklubi)

II Aleksei Bronzov (Pirita Surfiklubi)

III Pritta Paadik (Pirita Surfiklubi)

 

Harrastajad naised

I Pritta Paadik

II Terje Alliksoo

III Maarja Hallik

 

U17 üldarvestus

I Keiu Vakmann (RTG Spordiklubi)

II Katriina Metstak (Sunlovers)

III Alan Mitšulis (TPLK)

 

U17 tüdrukud

I Keiu Vakmann (RTG Spordiklubi)

II Katriina Metstak (Sunlovers)

III Pauliine Heero (Pirita Surfiklubi)

 

U13 üldarvestus

I Hans-Kristjan Novitski (Pirita Surfiklubi)

II Marken Mangelsoo (Pirita Surfiklubi)

III  Bianka Heero (Pirita Surfiklubi)

 

U13 tüdrukud

I Bianka Heero

 

SUP EMV koondtulemused

 

Vastavalt SUP EMV üldjuhendi punktile 10.4 antakse ametlik Aerulaua Eesti Meistri tiitel välja, kui osavõtjate arv vastavas võistlusarvestuses on või ületab 4 (nelja) võistlejat. Vähem kui nelja võistleja puhul nimetatakse parim.

Kommentaarid võistlusarvestuste ja vanuseklasside võitjatelt:

Madis Vitsut (Eliit üldarvestuse I koht): „Tänu aktiivsetele Läti ja Leedu võistlejatele oli etappidel tugev konkurents, mis sundis alati maksimaalselt pingutama. SUP-i sõit on populaarsust koguv ala ning loodetavasti on ka EMV sarja ees ootamas muudatused, varustuse piirangute ja osalustasude osas. Seeläbi avaneks kõigil huvilistel võimalus end ka võistlustel proovile panna, mis tugevdaks konkurentsi ja suurendaks järelkasvu.”

Betti Vainküla (Eliit üldarvestuse III ja Eliit naiste arvestuses I koht): „SUP hooaeg oli väga tore, olen rahul oma esitusega. Mul on hea meel, et mul on väga hea varustus, millega võistelda ning konkurentsi pakkuda ka meestele. Rõõmus oli näha uusi nägusid naisteklassis, kuid alati võiks meid rohkem olla .”

Kristjan Novitski (harrastajate üldarvestuse I koht) ja Hans-Kristjan Novitski (U13 üldarvestuse I koht): „Üldiselt võime kindlasti mõlemad oma hooajaga rahule jääda, kuna kõikidel osaletud distantsidel võtsime mõlemad alati võidud. Hans-Kristjan arvas, et võiks pisut rohkem sprinte harjutada – pikemad distantsid tulid väga hästi välja. Minul oli sellel aastal vorm tunduvalt parem ja ise olen enda etteastetega igal etapil suhteliselt rahule jäänud. Meie mõlemad oleksime oma klassides soovinud näha rohkem osalejaid ja pingelisemat punktitabelit. Kuidagi on vaja need kõik Eesti SUP harrastajad kodudest välja saada (nagu Nõuni aerulaua festival) ja osalejate arv üles saada. Hans-Kristjanile meeldis kõige rohkem Kakumäe etapp, kus oli kõige pikem distants lastele. Mulle jättis kõige soojema mulje Võru etapi korraldus, aga kõik etapid olid omanäolised ja erinevad. Tulevikuplaanidest rääkides, siis minu puhul midagi kindlat ei ole – kui võimalik ja minu osalemine annab olulise panuse osalejate numbritesse, siis ikka võtaks osa. Hans-Kristjani plaanid ja eesmärgid on pisut konkreetsemad. Eeldusel, et aerulaud ikkagi on kavas 2028 olümpial, tahaks tema olla seal Eestit esindamas.“

Keiu Vakmann (U17 üldarvestuse ja tüdrukute arvestuse I koht): „Hooaeg möödus minu jaoks väga kiiresti ning kahjuks ei saanud osaleda viimasel etapil Tamula järvel. Etappidel oli tore näha võistluskaaslasi ning veeta nendega üks sportlik päev. Pikemad (mere)distantsid nõudsid pingutust, kuid see oli seda väärt ja hiljem jäi alati hea tunne. Loodan, et SUP-i huvilisi tuleb juurde ning võistluste korraldus läheb aina paremaks!”

Bianka Heero (U13 üldarvestuse III koht ja tüdrukute arvestuse I koht): „Distantsid olid pikad ja rasked, aga mulle väga meeldisid teised võistlejad – kõik olid väga sõbralikud. Ja auhinnad meeldisid ka .”

Eesti Purjelaualiit tänab kõiki SUP EMV ja harrastajate võistlustel osalejaid!

Etappide korraldajad – Pirita Surfiklubi, FAN Surfikool, Viljandi Aerutamisklubi, Roosisaare Surfiklubi – suured tänud teile!

Südamest täname kõiki võistluste toetajaid – Prike, Olybet, Silja Sport – suured tänud!

 

Uute uudisteni!

 

Kristel Oitmaa

EPLi peasekretär

Mob 5228877

SUP EMV koond SUp EMV3 SUp EMV3

Hans-Kristjan Novitski