2019 slaalom EMV ja FUN slaalom võistlussarja II etapp peeti Pirital 15. augustil.

Slaalomsarja võistlused toimuvad prognoosi peale ja olime sobivat ilma pikalt oodanud. Neljapäevane ilm oli võistlusteks vägagi sobiv – lääne tuul, 6m/s, puhanguti 10 m/s. Päike. Mõnusalt suured lained. Sooja 23 kraadi.

Võistlustulle astus 31 sportlast – 27 purjelaudurit ja 4 lohetajat. Võistluste peakohtunik – Aivar Kajakas pani hommikul raja paika, aga paari tunniga oli tuule suund oluliselt muutunud ja rada oli vaja pea täielikult ümber tõsta. Sinna kulus hulga väärtuslikke minuteid, aga lõpuks sai rada kenasti maha ja võistused võisid alata.

Kokku sõideti 5 sõitu, kaks ennelõunal ja kolm pealelõunal.

II etapi võistlus- ja vanuseklasside võitjad on:

 

Üldarvestus

I koht Tristen Erik Kivi (Black Team Estonia)

II koht Karl-Erik Saarm (Surfhouse)

III koht Timo Runge (Pirita Surfiklubi)

Naised

I koht Betti Vainküla (Surfhouse/TPLK)

II koht Brigita Viilop (Pirita Surfiklubi)

III koht Cerly Aulik (Team Chica)

Grand Master

I koht Erki Kivistik (Pirita Surfiklubi)

II koht Helle Väin (Team Chica)

Master

I koht Timo Runge (Pirita Surfiklubi)

II koht Toomas Pertel (Black Team Estonia)

III koht Erki Kivistik (Pirita Surfiklubi)

U21

I koht Renar Roolaht (HangLoose)

II koht Frank Ervin (Black Team Estonia)

III koht Joonas Mik (TPLK)

Lohesurf EMV Open klass

I koht Madis Kallas

II koht Martti Ainola

III koht Märt Maiste

Lohesurf EMV Twin Tip 

I koht Martti Ainola

II koht Märt Maiste

III koht Ranno Rumm

FUN Slaalom arvestuses jagunesid esikolmikud järgmiselt:

Üldarvestus

I koht Karl-Erik Saarm (Surfhouse)

II koht Renar Roolaht (HangLoose)

III koht Rainer Kasekivi (TPLK)

Naised

I koht Helle Väin (Team Chica)

II koht Elena Lass (Black team Estonia)

Võistlus- ja vanuseklasside võitjad arvasid võistlusest selliselt:

Tristen Erik Kivi, üldarvestuse I koht: “Eesmärgiks oli võita ka teine etapp ning kõik toimuvad sõidud. Sellel etapil tundsin, et kiirus oli võrreldes eelmisega parananenud, kuna konkurentidel oli seekord tunduvalt lihtsam eest ära sõita. Ainus millega ei saa rahul olla, on stardid, kus hoian pisut tagasi, sest me ei kasuta Elimination süsteemi ning seetõttu ei tasu liigseid riske võtta.

Timo Runge, üldarvestuse III koht ja Masterite I koht: “Ootusi lõpptulemuse osas liiga kõrgeks ei kruvinud, sest see oleneb väga palju ka konkurentide õnnestumisest ning paraku sageli ka kohtunikutööst. Pigem olid ootused enda suhtes – oma kiiruse potensiaali võimalikult realiseerida ning lihtvigu vältida. Nii ka üldjoontes läks. Kolmanda sõidu rikkus mul vees ujunud prügi, millele 5 sekundit enne starti täiskiirusel sisse sõitsin ja seetõttu üle lenksu lendasin. Sealt tuli kukkumine teise fliiti ehk kokkuvõttes kaks raisatud sõitu. Lisaks ei jäänud mul viiendaks sõiduks enam varu riske võtta. Sõidud üldiselt õnnestusid, vbl esimese märgi halss oli see, millega endiselt ei saa rahule jääda – seal ma andsin kõige rohkem ära.

Suurimateks konkurentideks on Karl-Erik ja Rolle. Kõik, mis märkides puudu jäi, tegin sirgetel tagasi. Rolle võistlus lõppes kahjuks kolmandas sõidus vigastusega. Kuigi selleks hetkeks oli minu punktide seis parem, ei tekita selliselt teenitud võit võrdväärset emotsiooni viimase sõiduni kestva võistluse omaga.

Karl-Erikuga jäi meil lõpuks 1 punktine vahe minu kahjuks. Viimases sõidus võtsin mina esimesena esimese märgi ja finishi, sest pinge all halssides pillas Karl-Erik  viimases märgis purje käest ja mina läksin oma teed. See sõit jääb kauaks meelde, kui tõeline drag-race. Selliste hetkede pärast ma vist võistlemas käingi. Noored on hakanud väga kiiresti ja targalt sõitma. “

Karl-Erik Saarm, üldarvestuse II koht ja FUN slaalom üldarvestuse I koht: “Etapi eesmärgiks oli teise koha säilitamine sarja üldarvestuses. Ei saa öelda, et midagi oleks eriti hästi võistlustel õnnestunud, kuna olen viimased 2 aastat surfist veidi eemal olnud ja tunnetus pole niivõrd hea. Stardid, märgivõtud võiks kindlasti paremad olla.

Konkurentideks loen Timo Runget ja Roland Mik’u. Timost olid mul stardid ja märgivõtud kohati paremad. Rollest oli kiirus parem nii kaua kuni ta katkestama pidi.”

Madis Kallas, Lohe Open klassi I koht: “Minu jaoks oli see esmakordne kogemus võistelda slaalomi rajal foiliga. Enne esimest sõitu polnud mingit ettekujutust, et kas ja kuidas see töötab ning et ega see märkides liiga ohtlik pole. Tegelikult aga toimis kõik hästi ja sõidud olid põnevad. Märkides kaotatud aega võitlesin sirgetel tagasi ja eksimusteks ruumi polnud – puhastel sooritustel oli finishis edumaa vaid kuni 5%. Minu õnneks oli tuult täpselt nii parajalt, et sain kasutada lohet, mis slaalomi kursile kõige paremini sobis. Sõidud oli tarvis puhtalt ära realiseerida. Otseste konkurentide kohta ei oska täpselt vastata, enne konkreetse võistluse sõite oli kõik lahtine.”

Betti Vainküla, naiste I koht: “Eesmärk oli võistlustel anda endast parim, nautida sõitu, valida õige varustus, teha häid jibe’e ja vähe vigu ning loomulikult võita :). Arvan, et üldpildis läks hästi, väga hästi tuli välja varustuse valik ning kiired otsused ja endale kindlaks jäämine. Alati võiks kõiges parem olla – jibe’id, stardid, kiirus. Kõik naised on mulle olulised konkurendid, kuid kõige suuremaks ikka Brigita Viilop:) Ma arvan, et ilm oli minu poolel ning seekord tegin ma vähem vigu kui Briku.”

Purjelaua võistlusklassi tulemused  SIIT

Lohe võistlusklassi tulemused SIIT

Kahe etapi koondtulemused SIIT

Fotod SIIT (Raul Harro)

 

2019 slaalomsarja toetajad: HiiuSurfShop, Ulaelu, Surfhouse, Palms, ZFins, Prike, KULKA, Eesti Jahtklubide Liit, Eesti Loheliit ja Eesti Purjelaualiit. Sarja II etappi toetas lisaks Pirita Surfiklubi.

Suured tänud kõikidele toetajatele, korraldusmeeskonnale ja veelkord palju õnne võitjatele!

 

Kristel Oitmaa

EPLi peasekretär

5228877

untitled-1063 untitled-1052 untitled-1004 untitled-0675 untitled-0350untitled-0287 untitled-0252 untitled-0096 untitled-0010

 

untitled-1049