Kreekas Maratoni lahel peetud purjelaua Formula klassi Masterite maailmameistrivõistlustel saavutas Martin Ervin 2. koha. Samas peetud Hellenic Formula Windsurfing Festivalil tulid noorte arvestuses Frank Ervin 1. ja Renar Roolaht 2. kohale.

Võistlused toimusid väga tugevates ja kohati isegi tormistes tuuleoludes. Kokku peeti 15 sõitu, millest viis Martin Ervin võitis ning veel kaheksas finišeeris teise või kolmandana. Kokkuvõttes kuulub talle Masterite maailmameistrivõistluste hõbemedal vaid ühepunktilise kaotusega kullale tulnud kreeklasele Vasilis Solidakisele. Kolmanda koha saavutas Nikos Kampouropoulos, samuti Kreekast.

Masterite MM toimus Hellenic Formula Windsurfing Festivali raames. Festivali noorte arvestuse kaksikvõit kuulub Eesti purjelauduritele: Frank Ervin saavutas 1. ja Renar Roolaht 2. koha. Purjelauafestivali üldarvestuses kuulub Martin Ervinile 3., Frank Ervinile 7. ja Renar Roolahtile 8. koht. Sportlaste osavõtutasu toetuas Eesti Purjelaualiit.

Renar Roolaht EST128 (Pirita Surfiklubi): “Võistlustel arenesin ma kindlasti väga palju, kuna minu jaoks olid väga ootamatud olud. Iga päev oli tugev tuul ja Eestis käin ma sellise tuulega pigem slaalomit sõitmas. Vastu tuult sain veel ilusti hakkama, aga allatuule jaoks oli mul liiga palju jõudu purjes. Kokkuvõttes läks mul iga päevaga kergemaks ja jäin kogemusega väga rahule.”

Frank Ervin EST207 (Black Team Estonia): “Võistlusolud olid minu jaoks üsna võõrad. Iga võistluspäev puhus tuul vähemalt 10m/s. Eestis nii tugevat tuult tihti ei kohta. Vaatamata sellele suutsin hästi kohaneda ning aina paremini sõita, et lõpuks esikoht võtta.”

Võistluse kodulehekülg
Tulemused – Formula Masterite MM
Tulemused Hellenic Formula Windsurfing Festival

Artikkel osaliselt refereeritud veebilehelt www.puri.ee

Kristel Oitmaa

EPLi peasekretär

5228877

 

Formula MM