Täna, 28. oktoobril algavad Hispaanias, ajaloolise Cadizi linna lähistel, El Puerto de Santa Marias 2019. a. Techno293 maailmameistrivõistlused. Puerto Sherry sadamaala, mis paikneb Atlandi ookeani ääres Lõuna-Hispaanias, on ideaalne koht purjelaua suurvõistluste korraldamiseks. Techno293 on kõige suurema võistlejate arvuga purjelaua võistlusklass, mis kogub üle maailma ühe enam populaarsust.

Käesoleval aastal osaleb MM-il rekordarv võistlejaid – 369 võistlejat 36 riigist! Eesti lipu all võistleb 14 sportlast ja Sofia Hämäläinen, kes on aastaid treeninud Tallinna Purjelauakoolis, võistleb Soome kodanikuna Soome lipu all. Nii et võime uhkusega öelda, et ka Eestist on Hispaaniasse võistlema sõitnud rekordarv noori – 15 sportlast. Samuti on kohal vähemalt sama suur lapsevanematest/õdedest-vendadest koosnev toetusmeeskond ja allakirjutanu MMi korraldusmeeskonnas rahvusvahelise suurvõistluse korralduse kogemust saamas.

2019. aasta Techno293 Eesti meister U17 vanuseklassis, Joonas Mik: “Techno293 MMil võistlemine tähendab võistelda maailma tippude vastu – olen korralikult treeninud ja tahan ennast võrrelda. Kuna see on minu esimene MM, siis tahan näha üldse, kuidas võistlus toimub ja kuidas siin olla on. Suurim kordaminek minu jaoks oleks tulla mingis sõidus esimese 20 hulka”.

Noblessneri Purjetamiskooli treener Jaak Lukk: „Treeneri pilgu läbi on siin olemine vajalik, et saada aru, mis tasemel me oleme. Ja seepärast, et kõik eestlased hoiavad kokku ja teevad ühte asja. Noortele on koostegemine emotsionaalselt tähtis ning peale võistlust tõuseb treenimise tahe üldiselt. Igal võistlejal tekib ettekujutus, kus ta võiks taseme poolest olla järgmisel aastal – ja see motiveerib. Treenerina näen, et kui vähemalt üks eestlane saab kuldgruppi on see suur kordaminek.“

Noorte MMile sõitu on toetanud lisaks lapsevanemate olulisele panusele KULKA, Noblessneri Purjetamiskool, Pirita Surfiklubi, Eesti Purjelaualiit ja Eesti Jahtklubide Liit.

Infot võistluste ja tulemuste kohta leiate võistluste ametlikult kodulehelt: https://worlds2019.techno293.org

Fotod siit: https://worlds2019.techno293.org/photos
Videod siit: https://worlds2019.techno293.org/gallery/videos

Hasta la Proxima!

Kristel Oitmaa

Eesti Purjelaualiidu peasekretär

5228877

5db49f0e8216c 5db49f0a1b214