Möödunud nädalavahetusel sai avatud sellesuvine FUN sari Pärnu rannas võimsalt, emotsionaalselt ja väga sportlikult.

Võistlusele registreerus ligi 60 võistlejat, mis on purjelauavõistluste kontekstis rekordiline. Ligi 1/3 võistlejatest olid noored purjelaudurid vanuses alla 17 aastat. Kõige noorema ja kõige vanema osaleja vanusevahe oli üle 50 aasta.

Võistlusjuhi rollis oli sedakorda olümpiasportlase Ingrid Puusta (EST1) treener Matthew Rickard, kes korraldas purjelauduritele väga sportliku nädalavahetuse.

Pärnu kostitas surfareid esimese võistluspäeva alguses mõõduka ja pigem lahjema tuulega, kuid lõuna paiku, neljanda stardi ajal tuli väga äkitselt ja eriti tugevaks paisunud tuule tõttu võistlused katkestada.

Valde Viiding kommenteeris seda järgmiselt: „ Kui nägin Jürkat (Jüri Kaldoja – Eesti üks kiiremaid purjelaudureid) 5-se purjega rannast välja kihutamas, aimasin, et midagi hakkab toimuma“. Hetkeks käis üle kogu lahe tuul tugevusega 22 m/s ja niitis maha kogu fliidi.

Õnneks on Pärnu vesi soe (eriti põhjaranniku surfarite jaoks) ning tuul ja lained kandsid võistlejaid kiiresti kalda poole.

Kõik võistlejad said omal jõul ja ilma kõrvalise abita kaldale ning pärast superkokk Tiina valmistatud maitsvat lõunasööki sai juba väga heades tuuletingimustes võistlust jätkata.

Kokku lõpetati esimesel võistluspäeval 8 sõitu ning üldarvestuses ei saanud keegi vastu Frank Ervinile (Black Team Estonia).

Füüsiliselt kõige kiiremalt läbis raja kõikides sõitudes John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) foilil.

Teise võistluspäeva hommikuks oli kogu tuul otsa saanud ja võistlusjuht Matthew Rickard oli sunnitud võistluse alguse edasi lükkama.

Võistlejad said rahulikult puhata eelmisest sportlikust surfipäevast kuni lõunani, mil kohale jõudis koos vihmapilvega väga nõrk, kuid siiski sõidetav tuul.

Kibekähku seati valmis rada ja kõige suurem võimalik varustus, millega vaikses tuules kiiresti liikuda.

Täpselt ajagraafikus sai tehtud kaks sõitu, mille tulemusena siiski eelmisel päeval väljakujunenud esikolmikutes suuri muutusi ei tulnud.

Kokkuvõtteks tuli üldvõitjaks ülekaalukalt Frank Ervin (Black Team Estonia), Renar Roolahe (Black Team Estonia) ja Valde Viidingu (Black Team Estonia) ees. Franki kommentaar: „Jäin rahule üleüldise pildi ja lõpptulemusega. Veidike valmistas pettumust ennetatavate lihtvigade arv.“

Naistest oli kõige kiirem eelmise aasta Fun Sarja naiste esimene Cerly Aulik (Black Team Estonia). Järgnesid Emma Viktoria Millend (Tallinna Purjelauakool) ja Lola Maria Pärna (Tallinna Purjelauakool).

U17 klassi võitis Joonas Mik (Tallinna Purjelauakool), kes paiknes ka üldarvestuses kõrgel 4-ndal kohal. Temale järgnesid Kaur Säärits (NYCS) ja Romek Roolaht (Tallinna Purjelauakool).

Oskar Lillepeale (Black Team Estonia) kuulus kindel esikoht U15 klassis, kes ühtlasi paiknes üldarvestuses muljetavaldaval 13-ndal kohal. Teine ja kolmas koht läksid tublidele tüdrukutele Marta Arete Sokule (NYCS) ja Bertha Kivistikule (Tallinna Purjelauakool).

Kõige rohkem poodiumikohte läks Pärnust Black Team Estoniale (Üld esikolmik, Naiste parim, U15 parim) ja Tallinna Purjelauakoolile (Naiste 2 ja kolmas, U17 võitja ja kolmas, U15 kolmas koht) võrdselt kummalegi 5 kohta.

Pärnu FUN 2020 võitjad veelkord:

Üldarvestus

  1. Frank Ervin (Black Team Estonia)
  2. Renar Rololaht (Black Team Estonia)
  3. Valde Viiding (Black Team Estonia)

Naised

  1. Cerly Aulik (Black Team Estonia)
  2. Emma Viktoria Millend (Tallinna Purjelauakool)
  3. Lola Maria Pärna (Tallinna Purjelauakool)

U17

  1. Joonas Mik (Tallinna Purjelauakool)
  2. Kaur Säärits (NYCS)
  3. Romek Roolaht (Tallinna Purjelauakool)

U15

  1. Oskar Lillepea (Black Team Estonia)
  2. Marta Arete Sokk (NYCS)
  3. Bertha Kivistik (Tallinna Purjelauakool)

Master

  1. Valde Viiding (Black Team Estonia)
  2. Raivo Saarm (Team Jahe)
  3. Cerly Aulik (Black Team Estonia)

Grand Master

  1. Peep Tomingas (Aloha)
  2. Andres Valkna (Team Jahe)
  3. Helle Väin (Team Chica)

Foili parim: John Kaju (Saaremaa SK)

Parim väike funboard (kuni 140l): Oskar Lillepea (Black Team Estonia)

Võistluse toimumist toetasid Pärnu Linn, Sportland Eesti, Pärnu Surfcenter, Pirita Surfiklubi, KULKA ja Eesti Purjelaualiit.

Võistlust korraldas Pärnu Surfiklubi koostöös Eesti Purjelaualiiduga.

Järgmine Fun etapp toimub 11.-12. juulil Hiiumaal, Kärdla sadamas.

Artikli autor: Annika Tuisk

 

PS: EPL soovib laitmatu võistluskorralduse ja fantastilise meeskonnatöö eest tänada Annika Tuisku, Matthew Richardit, Marili Ringot, Tiina Viiret, Katrin Meriranda ja Villem Kulli. Samuti täname Ester Vilgatsit, Jaano Martin Otsa, Martin Berkmanni, Kristel Kaubit, Jüri Kaldoja, John Kaju ja Aivar Kajakut, kes nõu ja jõuga võistluste mõnusale toimumisele kaasa aitasid!

Tulemused SIIT

Fotod Katrin Merirannalt SIIT

Postimehe artikkel SIIT

ERR-i uudisnupp (alates 00.17.10)

DOC_2588 copy 2 DOC_2631 DOC_2809 DOC_2849 DOC_2944 DOC_3251 DOC_3268 DOC_3273 DOC_3482 DOC_3506 DOC_3510 DOC_4949 DOC_4952 DOC_4954 DOC_4963 DOC_4966 DOC_4969 DOC_4971