27. juunil toimus Viljandi järve rannas selle aasta esimene aerulaua võistlus, kus võeti omavahel mõõtu värskelt ellukutsutud klubide karikasarja I etapi raames. Veel mõned nädalad varem ei olnud kindlust, kas ja millises mahus õnnestub võistluseid läbi viia. Vaatamata lühikesele etteteatamisajale ning kõikvõimalike üritustega erakordselt tihedalt sisustatud nädalavahetusele jõudis stardijoonele 29 sportlast. Oma osa selles mängis kindlasti ka lõunamaiselt kuum ja ilus suveilm. Eriti hea meel oli näha mitmeid uusi nägusid, kes on külge saanud ravimatu aerulauapisiku. Rahvusvahelist mastaapi sel korral ei tekkinud, kuna naaberriikide võistluskalendritest leidis samal päeval samuti mitmeid eri formaadis üritusi.

Esimest korda Eestis leidis aset rahvusvahelistelt võistlustelt tuttav tehnilise sõidu formaat, kus rannastart oli kombineeritud rohkete pöörete ja ülejooksudega. Raja pikkuseks oli 1,2 kilomeetrit, mille jooksul tuli teha kuus pööret ümber märgi. Vastavalt võistlusklassile läbiti ühe sõidu jooksul ringi kuni kolm korda, kusjuures uuele ringile asudes pidi koos lauaga jooksma ümber kaldal asuva tähise. Parimad selgusid kahe sõidu kokkuvõttes. Siinmail uus ja vaatemänguline võistlusviis jättis osalejatele ja korraldajatele vägeva mulje ning osalejate kiiret osavuse arengut oli teise ringi sõitudes juba selgelt näha. Usutavasti andis see uutele tulijatele ja järelkasvule aimu, mida rahvusvahelisele tasemele jõudes oodata võib.

Korraldusliku poole pealt sai võistlus toimuda tänu Viljandi linna toele. Hulgaliselt vabatahtlikke oli kaasatud Viljandi aerutamisklubist, RTG spordiklubist ja Team Sunlovers seast. Meeleolukate kommentaaride ning muusikaliste vahepalade eest lähevad tänusõnad Marti Viilule Teamfunist. Suurepärase fotoreportaaži tegid Stunning Image OÜ fotograafid.

Järgmine aerulaua klubide karika etapp leiab aset juba sel pühapäeval 5. juulil Nõunis!

https://www.facebook.com/events/612058346389637/

Tervitades

Madis Vitsut

Stunning Image OÜ

Stunning Image OÜ

Aerulaua klubide karikas 3 Aerulaud Klubide Karikas 1