purjelaualiit_kakumae_soovitav_surfirand

Kakumäe ranna surfiala

Detsembris toimus Tallinna Kommunaalametis uus kohtumine, kus otsiti lahendust Tallinna supelrandades surfajatega seotud probleemidele, millest kirjutasime pikemalt juba septembris. Surfajaid esindasime seekordsel koosolekul Toomas Jürjo ja mina. Koosoleku lõpuks jõuti kokkuleppele, et purjelaua- ja lohesurf Tallinna randades võib jätkuda, kui surfajate organisatsioonid peavad kinni linnavalitsusega kokku lepitud koostegevuse reeglitest.

Põhiline reegel on, et TÄHISTATUD SUPLEJATE ALADES on IGASUGUNE SURFAMINE KEELATUD.
See tähendab, et veele võib minna ainult SURFIALA siltidega ja poidega tähistatud kohast rannas ning sõita võib ainult ujujate tsooni tähistavatest poidest kaugemal mere pool. Leppisime kokku, et Purjelaualiit (koostöös Lohesurfi liiduga) valmistab ette soovitused ja kavandid surfialade märgistuse ja skeemide kohta nii rannas kui vees ning kommunaalamet koos rannavalveteenust osutava ettevõttega tähistavad vastavalt supelrandades eraldi surfialad, kus ujumine ja päevitamine ei ole soovitatavad, õigemini toimuvad puhkajate enda vastutusel.

Lisaks Piritale, kus ujujate ja surfajate tsoonid jäävad, nagu seni, luuakse uued surfialad Kakumäe ja Stroomi randadesse. Purjelaua- ja lohesurfi alasid eraldi tähistama ei hakata, kuna Pärnu Surfiklubi aastatepikkune kogemus näitab, et mõistlikud surfajad suudavad ka tiheda kasutusega supelranna lähistel piiratud alas sõbralikult hakkama saada.

Surfiliitude nimel võtsime endale kohustuse informeerida ja koolitada KÕIKI (mitte ainult liitude liikmeid) reeglitest ja tähistatud aladest kinni pidama. Samuti lubasime (lohe)surfi õpetajatele meenutada, et õpilastega koolituste tegemiseks oleks ohutum ja probleemivabam valida mõni linnast kaugem ja suplejate poolt vähem kasutatav rand.

purjelaualiit_stroomi_soovitav_surfirand

Stroomi ranna surfiala

Sellisele kokkuleppele jõudnud, soovis Tallinna kommunaalameti juht Ain Valdmann kõikidele surfajatele head tuult ning meeldivaid surfipäevi ka järgmisel aastal.

Samad sõnad Purjelaualiidu ja Lohesurfi liidu poolt.