Hiiu FUN 2020 proloog algas juba neljapäev – reede, mil toimusid Hiiumaa Spordikooli, Noblessneri Purjetamiskooli ja Tallinna Purjelauakooli U15 ja U17 ühistreeningud. Noortega vesteldes hindasid nad, et see oli väga väärtuslik ja samas lõbus ning aitas kaasa üksteise nõrkuste ja tugevuste tundmaõppimisele. Suured tänud, Boris ja Aivar!

11.-12. juunil toimunud FUN võistlussarja II etapile HIIU FUN oli eelregistreerinud 61 purjelaudurit ja foiliga sõitjat!

Esimesel võistluspäeval pidi starte edasi lükkama seoses tormihoiatusega ja tugeva tuule tõttu. Kogu telklaager koliti kõrvalolevasse jahisadama ellingusse. Lõuna-Hiiumaa sadamad said suuri kahjustusi ja puhanguti ulatusid tuuleiilid 28m/s. Meid hoiti ja Kärdla kandis oli vaid aegajalt elektrikatkestusi.

Startidega sai alustada kella nelja paiku pärastlõunal ja kokku sõideti 5 sõitu. Üldarvestuses oli esimese päeva kindel liider Frank Ervin (BlackTeamEstonia), kes võitis päeva kõik viis sõitu. Kindlat teist kohta hoidis Renar Roolaht (BlackTeamEstonia). Naistest näitas kindlalt kiiremaid sõite Cerly Aulik (BlackTeamEstonia).

Õhtul Villalaos toimunud keskealiste tantsuõhtu „Keskea Briis“ mitteametlikeks võitjateks tulid Toomas Pertel, Martin Berkmann, Valde Viiding, Cerly Aulik, Aivar Kajakas, Mariana Rästas, Helle Väin, Kateriine Mik, Kristi Härm ja Priit Härm!

Teisel FUN võistluspäeval oli tuul oluliselt vaibunud ja sõitudega alustati plaanipäraselt. Kokku sõideti teisel päeval 7 sõitu. Taaskord näitas kõige stabiilsemat vormi Frank Ervin, kes kogu võistlustel peetud 12 sõidust võitis 11! Ühe sõidu võidu võitis Kristofer Rajasalu (TPLK).

Naistest oli taaskord kiireim Cerly Aulik (BlackTeamEstonia) Lola Maria Pärna (TPLK) ja Emma Viktoria Millendi (TPLK) ees.

Frank Ervin (BlackTeamEstonia), üldarvestuse võitja: „Taaskord toimus Hiiumaal väga mõnus võistlus. Ilm oli vahelduv, nii et nädalavahetuse jooksul sain sõita nii kõige väiksema varustusega, mis mul on, kui ka kõige suuremaga. Oma sõitude ja võistluse tulemusega jäin väga rahule, sest suutsin võita kõik sõidud peale ühe, kus sai saatuslikuks eksimus esimeses märgis. Samuti oli tore ka lõpuks Hiiumaa etapp võita. Väga äge oli ka näha rajal korraga nii palju osalejaid. Juba ootan Hiiumaale võistlema naasmist.“

Romek Roolaht (TPLK), U17 võitja, üldarvestuse kõrge 6. koht: „Hiiumaal on mitu aastat olnud väga tihe konkurents ja oli ka sellel aastal. Olud olid muutlikud ja pidi võtma riske. Teine võistluspäev oli esimesest oluliselt vaiksem ja otsustasin formula varustuse kasuks, mis tasus ennast ära.“

Cerly Aulik (BlackTeamEstonia), naiste võitja, üldarvestuse kõrge 8. koht: „Tore võistlus oli. Esimese päeva olud olid ikka ülikeerulised, aga andsin endast parima ja ei ole midagi kahetseda. Teine päev oli juba lihtne asju valida ehk siis – kõige suuremad. Oleks tahtnud olla meestest esimene, aga naiste esimene koht on ka täitsa ok. Väga hea korraldus ja maitsev söök. Igati korda läinud üritus.“

Oskar Lillepea (BlackTeamEstonia), U15 üldarvestuse võitja, Väike Funboard võitja, üldarvestuse 12. koht:  „Võistlus algas kõva tuulega. Tegin hea stardi, aga esimese stardi sirgel õnnestus katapult suure kiiruse pealt kukkuda. Kukkusin trapetsi lahti ja läks aega, et uuesti sõitma saada, aga ikkagi sain esikümne koha. Edasi tuul aina langes, aga õnneks olime sellega arvestanud ja varustus lubas sõita ka langeva tuulega. Püüdsin startida ülevalt, kuna mul on väiksem puri kui teistel võistlejatel. Teisel päeval alustasin 7.1-ga ja suure slaalomi lauaga ja hiljem proovisin 7.8 suurust purje esimest korda ja see lubas sõita koos Formulatega. Stardid läksid järjest paremaks ja edaspidi võiks esikümne koht olla reaalne. Võistluse korraldus oli väga hea ja Hiiumaal on alati väga mõnus võistelda. Tänan Black Teami toetuse eest, teisi võistlejaid ja korraldajaid. Loodan, et tulevikus saan võistelda enda vanuseklassis foiliga.“

Hiiu Fun 2020 esikolmikud

Foili võistlusklassi üldarvestus:

1. Meigo Jääger (Visa)

2. Tanel Ilmjäev (Saaremaa Surfiklubi)

3. Toomas Pertel (Black Team Estonia)

Purjelaua võistlusklass:

Üldarvestuse esikolmik
1. Frank Ervin (Black Team Estonia)
2. Renar Roolaht (Black Team Estonia)
3. Alan Mitšulis (TPLK)

Naiste esikolmik
1. Cerly Aulik (Black Team Estonia)
2. Lola Maria Pärna (TPLK)
3. Emma Viktoria Millend (TPLK)

Masterite esikolmik
1. Valde Viiding (Black Team Estonia)
2. Cerly Aulik (Black Team Estonia)
3. Raivo Saarm (Team Jahe)

Grand Masterite esikolmik
1. Matti Mik (Road Spirit MC)
2. Peep Tomingas (Aloha)
3. Helle Väin (Team Chica)

U17 esikolmik
1. Romek Roolaht (TPLK)
2. Joonas Mik (TPLK)
3. Kaur Säärits (NYCS)

U15 esikolmik
1. Oskar Lillepea (Black Team Estonia)
2. Karl Sören Tamm (NYCS)
3. Lisett Aasmets (NYCS)

Väike Funboard esikolmik
1. Oskar Lillepea (Black Team Estonia)
2. Peep Tomingas (Aloha)
3. Triin Toming (Eru Surf Team)

Palju õnne võitjatele!

Fotod (Katrin Merirand) SIIT

Hiiu FUN tulemused SIIT

Suured tänud BlackTeamEstonia-le ja Hiiumaa Surfiklubile eriti suurepärase võistluskorralduse ja külalislahkuse eest!

Toetajad: HiiuSurfShop, Eesti Kultuurkapital, Sportland, Prike, Kärdla Sadam, Yachts Service, Hiiumaa Köök ja Pagar ja Eesti Purjelaualiit.

HiiuSurfSHop tänab kõiki külalisi ja võistlejaid!

Kohtume peagi Laulasmaa FUN-il, mis toimub juba 8.-9. august! Enne seda aga kohtume Aegna maratonil, 19. juulil!

Kristel Oitmaa

Eesti Purjelaualiidu peasekretär

5228877

Hiiu1 Hiiu2 Hiiu3 Hiiu5 Hiiu6 Hiiu7 Hiiu8 Hiiu9 Hiiu12 Hiiu13 Hiiu15 Hiiu 10