Eesti slaalomisõitjad said kokku 22. juulil Pirita Surfiklubis, et selgitada välja II etapi parimad. Võistlustel osales 25 sportlast.

Kui eelmine etapp Topus kujunes vaiksema ilma ja sileda vee ürituseks, siis seekord olid põhja keeratud nii tuule- kui lainesuurus.

Lisaks Eesti surfaritele tuli mõõtu võtma Lätist Romualds Zelcs LAT25 ja Soomest PWA pika kogemusega Marianne Rautelin FIN13.

Kui päeva algus kujunes mõnusates slaalomitingimustes, siis mida tund edasi, seda väiksemaks muutusid purje ja lauasuurused ning kasvasid tuulemõõtja ja laine näidud.

Pealelõunal sai osadel võistlejatel isegi varustuse arsenal otsa ja teise ringi läbinutel oli seljataha jäetud tuhandeid kilokaloreid. Teise ringi finaalide järgselt tuligi otsus päev lukku lüüa ja asuda parimate autasustamise juurde – tingimused läksid väga ekstreemseks.

Tristen Erik Kivi (BlackTeamEstonia), EMV II etapi üldarvestuse võitja: „Esimeses eliminatsioonis kasutasin oma keskmist lauda ja 7.8 m² purje. Esimestes ringides oli tuult isegi kohati vähe, kuid finaalis puhus juba korralikult. Teiseks eliminatsioonis oli tuult veel tõstnud. Eelsõidu ja poolfinaali sõitsin 7.1 m² purjega ja väikese lauaga ning finaaliks oli tuult juba piisaval 6.2m² purjele. Kokkuvõttes olid olud väga mõnusad ja kaiffisin täiega.

Tulemusega jään täitsa rahule. Eesmärk oli sõita kindlalt ja mitte riske võtta. Endal oli ka põnev üle pika aja võistlusolukorras väikest lauda kasutada. Ainus, millest vajaka jäi, oli vastupidavus. Eks see tuleneb sellest, et sellel hooajal pole väga võistelda saanud. Nii palju, kui ma kõrvalt teisi jälgisin, on väga palju arenenud just noored. Hugo ja Oskar mõlemad A finaalis!“

Marianne Rautelin (HSF, Soome), EMV naistearvestuse 1. koht, üldarvestuse kõrge 4. koht ja EMV Grandmasterite arvestuse 1. koht: „Strong winds and waves are my favourite conditions. The first round was perfect sailing from me all the way from start to finish. Second round was more challenging on the reaches, but gybes were quick and safe. Next slalom competition is in August in Hanko, Finland. The main event will be PWA Marignane in October. Big hand to the boat crew being able to run the competition in very challenging conditions.”

Hugo Kruus (BlackTeamEstonia), EMV U21 võitja, üldarvestuse kõrge 5. koht: “Minu jaoks ei olnud ilmaolud hirmutavad ega ebakindlust tekitavad, kuid aeg-ajalt 40 knotsiga slaalomi rada sõita oli muidugi väga vaeva nõudev.

Hästi õnnestus mul märkides mitte vette kukkuda ja iga kord rada läbi sõita. Hoida fookust ja head meelt. Varasem kogemus tuleb alati kasuks. Füüsiline ettevalmistus on tingimata vajalik. Vaimne seisund ja keskendumine on minu arvates samuti üliolulised. Õige mentaliteedi ja täieliku keskendumisega tulevad head jibed ja õiged otsused. Tolle päeva oludes oli vaja mõlemat võrdselt, nii füüsilist jõudu kui ka vaimset keskendumist. Ühe puududes oleksin kukkunud oluliselt rohkemates märkides ja ei oleks sellist tulemust kuidagi saavutanud.”

Võimsa slaalomipäeva võitjad:

EMV II etapi üldarvestus

1. Tristen Erik Kivi (BlackTeamEstonia)
2. Karl-Erik Saarm
3. Roland Mik (Surfhouse)

EMV II etapi naistearvestuse võitjad
1. Marianne Rautelin (HSF)
2. Betti Vainküla (Surfhouse/Pirita Surfiklubi)
3. Katrin Sula (Team Chica)

EMV II etapi U21 vanuseklassi võitjad
1. Hugo Kruus (BlackTeamEstonia)
2. Renar Roolaht (BlackTeamEstonia)
3. Frank Ervin (BlackTeamEstonia)

EMV II etapi Master vanuseklassi võitjad
1. Marianne Rautelin (HSF)
2. Toomas Pertel (BlackTeamEstonia)
3. Ivar Ots (Hang Loose)

EMV II etapi Grandmaster vanuseklassi võitjad
1. Marianne Rautelin (HSF)
2. Ivar Ots (Hang Loose)
3. Erki Kivistik (Pirita Surfiklubi)

Harrastajate sarja II etapi naiste võitjad
1. Elena Lass (BlackTeamEstonia)
2. Cerly Aulik (BlackTeamEstonia)
3. Helle Väin (Team Chica)

Harrastajad sarja II etapi üldarvestuse võitjad
1. Ivar Ots (Hang Loose)
2. Taavi Tiimus (BlackTeamEstonia)
3. Valde Viiding (BlackTeamEstonia)

Harrastajate sarja II etapi U17 vanusearvestuse võitjad
1. Oskar Lillepea (BlackTeamEstonia)
2. Joonas Mik (TPLK)
3. Romek Roolaht (TPLK)

Palju õnne võitjatele!

Fotod SIIT: Autor Artur Sadovski

Video SIIT. Autor Raul Harro

Tulemused SIIT

Slaalomi EMV korraldustiimist täname:
• Võistluste korraldaja – Ain Härmson
• Peakohtunik – Matthew Richard
• Võistlusametnik – Ingrid Puusta
• Tulemuste spetsialist – Marili Ringo
• Lõunasöögi valmistaja: Anneli Tombak

EMV ja Harrastajate slaalomi toetajad on:

Eesti Purjelaualiit, HiiuSurfShop, Heisi, Surfhouse, Z Fins, Alumetall, Prike, Ulaelu, Eesti Kultuurkapital

Tuult ja lainet!
Wind and waves!

Ain Härmson

Slall 2.1

Slall I

Slall 5.1